Microbiologia [101953]
Yero, Daniel
Gibert, Isidre
Domínguez Benítez, José Antonio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Microbiology
Títol variant: Microbiología
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'una assignatura obligatòria, central y bàsica del grau de Genètica, que introdueix als estudiants en el món microbià, donant una visió general dels microorganismes, en connexió amb la resta d'éssers vius i amb els diferents ambients en els quals viuen els microorganismes, incloent la relació que s'estableix entre els microorganismes i els humans. Aquesta assignatura, atès el seu caire introductori, dóna els conceptes i les competències més bàsiques referides a la Microbiologia, per tal que els estudiants puguin aprofundir en els següents cursos la resta d'assignatures que formen part del nucli del grau de Genètica. Objectius de l'assignatura: 1. Identificar i descriure les diferents estructures, així com la composició de la cèl·lula procariota. 2. Descobrir la versatilitat metabòlica dels diferents grups microbians. 3. Analitzar el creixement de les poblacions microbianes i discutir com controlar-les amb agents físics i químics, incloent els antimicrobians. 1 4. Distingir els virus basant-se en les seves característiques generals, el seu cicle vital, les relacions amb l'hoste i la seva diversitat. 5. Reconèixer la variabilitat genòmica dels microorganismes i comparar els principals mecanismes d'intercanvi d'informació genètica en procariotes. 6. Descobrir, a grans trets, la diversitat microbiana i distingir les característiques que defineixen els diferents grups microbians. 7. Descriure les principals relacions dels microorganismes amb els éssers vius i amb l'entorn físic que habiten, incloent la relació amb els humans.
Resum: Se trata de una asignatura obligatoria, central i básica del grado de Genética, que introduce a los estudiantes en el mundo microbiano, dando una visión general de los microorganismos, en conexión con el resto de seres vivos y con los diferentes ambientes en los que viven los microorganismos, incluyendo la relación que se establece entre los microorganismos y los humanos. Esta asignatura, dado su carácter introductorio, ofrece los conceptos y las competencias más básicas referidas a la Microbiología, para que los estudiantes pueden profundizar en los siguientes cursos el resto de asignaturas que forman parte del núcleo del grado de Genética. Objetivos de la asignatura: 1. Identificar y describir las diferentes estructures, así como la composición de la célula procariota. 2. Descubrir la versatilidad metabólica de los diferentes grupos microbianos. 3. Analizar el crecimiento de las poblaciones microbianas y discutir como controlarlas con agentes físicos y químicos, incluyendo los antimicrobianos. 4. Distinguir los virus basándose en sus características generales, su ciclo vital, las relaciones con el huésped y su diversidad. 5. Reconocer la variabilidad genómica de los microorganismos y comprar los principales mecanismos de 1 5. Reconocer la variabilidad genómica de los microorganismos y comprar los principales mecanismos de intercambio de información genética en procariotas. 6. Descubrir, a grandes rasgos, la diversidad microbiana y distinguir las características que definen los diferentes grupos microbianos. 7. Describir las principales relaciones de los microorganismos con los seres vivos y con el entorno físico que habitan, incluyendo la relación con los humanos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 116.9 KB

Anglès
8 p, 115.4 KB

Castellà
8 p, 116.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-06-21, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir