Didàctica i desenvolupament curricular [102068]
Olmos Rueda, Patricia
Colorado Ramírez, Sara
París Mañas, Georgina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Título variante: Teaching and Curricular Development
Título variante: Didáctica y desarrollo curricular
Fecha: 2019-20
Resumen: La didàctica i el desenvolupament curricular a la titulació de primària està orientada a comprendre els processos d'ensenyament i aprenentatge en el context de l'educació primària i a analitzar els plantejament curriculars, des del punt de vista del seu disseny i desenvolupament, més permitent i actuals en aquesta etapa d'ensenyament. Es tracta, doncs, d'una assignatura que tindrà una continuïtat a tercer curs amb l'assignatura planificació, investigació i innovació que permetrà aprofundit i ampliar els plantejaments didàctics i curriculars, en aquest cas, més concretament, en les funcions de planificació, investigació i innovació. 1 Des d'aquest punt de vista, l'assignatura de didàctica i desenvolupament curricular ha d'establir els referents teòrics i pràctics pel treball a l'etapa d'educació primària. Els objectius de l'assignatura es concreten en: 1. Comprendre les diferents concepcions sobre el curriculum i llur relació amb la didàctica. 2. Analitzar el model i l'estructura curricular actual a l'etapa de l'educació Primària 3. Analitzar els components del disseny i desenvolupament curricular per competències 4. Dissenyar processos d'ensenyament i aprenentatge d'acord amb els plantejaments curriculars i les necessitats dels grups d'aprenentatge. 5. Reflexionar sobre les principals funcions docent, la funció tutorial i la gestió i dinamització del grup d'aprenentatge.
Resumen: Los contenidos de la asignatura de Didáctica y desarrollo curricular, en la titulación de primaria, están orientados a comprender los procesos de enseñanza y aprendizaje en el contexto de la educación primaria y a analizar los planteamientos curriculares desde el punto de vista de su diseño y desarrollo más actuales en esta etapa de enseñanza. Se trata de una asignatura que tendrá una continuidad en tercer curso con la asignatura de Planificación, investigación e innovación que permite profundizar y ampliar los planteamientos didácticos y curriculares, más concretamente, en las funciones de planificación, investigación e innovación. Desde este punto de vista, la asignatura de Didáctica y desarrollo curricular tiene la finalidad de establecer los referentes teóricos y prácticos para el trabajo en la etapa de educación primaria. Los objetivos de la asignatura se concretan en: 1. Comprender las diferentes concepciones sobre el currículum y su relación con la didáctica. 2. Analizar el modelo y la estructura curricular actual en la etapa de educación primaria. 3. Analizar los componentes del diseño y el desarrollo curricular por competencias. 1 3. Analizar los componentes del diseño y el desarrollo curricular por competencias. 4. Diseñar procesos de enseñanza y aprendizaje de acuerdo con los planteamientos curriculares y les necesidades de los grupos de aprendizaje. Reflexionar sobre las principales funciones docentes y en especial la función tutorial, la gestión y la dinamización del grupo destinatario de aprendizaje.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Educació Primària [2500798]
Plan de estudios: Grau en Educació Primària [896]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 112.7 KB

Anglès
5 p, 111.1 KB

Castellà
6 p, 112.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-06-21, última modificación el 2023-07-22



   Favorit i Compartir