Toxicologia [102663]
Guitart Bas, Raimon
Giménez Gómez, Núria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Toxicology
Títol variant: Toxicología
Data: 2019-20
Resum: Toxicologia és una assignatura fonamental del segon semestre de 4rt curs del Grau de Veterinària, i que forma part de la matèria Farmacologia, Toxicologia i Terapèutica. El seu objectiu és proporcionar els coneixements bàsics del que és en l'actualitat la ciència de la Toxicologia, posant especial atenció al que són els principis fonamentals (Toxicologia Experimental, Toxicologia Analítica i Toxicologia Reguladora) i a les importants branques de la Toxicologia Ambiental (=contaminants) i de la Toxicologia Clínica Veterinària (=diagnòstic i tractament, incloent l'ús d'antídots). També es porta a terme l'estudi específic dels principals agents tòxics que afecten o poden afectar la salut dels animals, tant domèstics com silvestres, o contaminar els aliments, com són els gasos i volàtils, els metalls i no metalls, les radiacions ionitzants, els plaguicides, els productes d'ús domèstic i industrial, i les toxines. L'enfocament és multifacètic, útil per veterinaris que acabin dedicant-se a clínica però també a producció i sanitat animal, seguretat alimentària, R+D o recerca biomèdica.
Resum: Toxicología es una asignatura fundamental del segundo semestre de 4º curso del Grado de Veterinaria, y que forma parte de la materia Farmacología, Toxicología y Terapéutica. Su objetivo es proporcionar los conocimientos básicos de lo que es en la actualidad la ciencia de la Toxicología, poniendo especial atención en lo que son los principios fundamentales (Toxicología Experimental, Toxicología Analítica y Toxicología Reguladora) y en las importantes ramas de la Toxicología Ambiental (= contaminantes) y de la Toxicología Clínica Veterinaria (= diagnóstico y tratamiento, incluyendo el uso de antídotos). También se lleva a cabo el estudio específico de los principales agentes tóxicos que afectan o pueden afectar la salud de los animales, tanto domésticos como silvestres, o contaminar los alimentos, tales como los gases y volátiles, los metales y no metales, las radiaciones ionizantes, los plaguicidas, los productos de uso doméstico e industrial, y las toxinas. El enfoque es multifacético, útil para veterinarios que terminen dedicándose a clínica pero también a producción y sanidad animal, seguridad alimentaria, I + D o investigación biomédica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]Català
6 p, 112.1 KB

Anglès
6 p, 111.2 KB

Castellà
6 p, 111.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-06-21, darrera modificació el 2020-08-08   Favorit i Compartir