Fonaments de Bioquímica [103277]
Pallarés Goitiz, Irantzu
Roque Cordova, Alicia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Additional title: Basics of Biochemistry
Additional title: Fundamentos de Bioquímica
Date: 2019-20
Abstract: A l'assignatura Fonaments de Bioquímica s'estudien les característiques estructurals i funcionals de les biomolècules des d'un punt de vista bàsic, com correspon a una assignatura de primer curs, però també amb la profunditat necessària exigida pel fet que els coneixements aquí adquirits, en especial allò que fa referència a estructura de biomolècules i funció d'enzims, seran imprescindibles per a altres assignatures del Grau de Nanociència i Nanotecnologia, especialment en les de segon curs Bioquímica Metabòlica i Biologia Molecular, així com per a la Menció Bionanotecnologia. Objectius de l'assignatura: Objectius de l'assignatura: Comprendre, amb base en els coneixements de Química prèviament adquirits, els trets estructurals fonamentals de les molècules biològiques, sabent-ne extreure conclusions sobre la seva estabilitat, la seva funcionalitat i la seva capacitat per la replicació d'estructures. Comprendre els conceptes de cinètica de l'acció enzimàtica en el context de l'estudi de les reaccions biològiques i de les seves interrelacions metabòliques i saber com aplicar les eines metodològiques estudiades a casos pràctics. Conèixer les metodologies bàsiques de purificació, caracterització i anàlisi estructural de biomolècules. 1 Conèixer les metodologies bàsiques de purificació, caracterització i anàlisi estructural de biomolècules.
Abstract: In the subject Fundamentals of Biochemistry we study the structural and functional characteristics of biomolecules from a basic point of view, as it corresponds to a first course subject, but also with the necessary depth required because the knowledge acquired here , especially those referring to the structure of biomolecules and the function of enzymes, will be indispensable for other subjects of the Degree in Nanoscience and Nanotechnology, especially in the second year of the Metabolic Biochemistry and Molecular Biology, as well as the Bionanotechnology Mention. Objectives of the subject: Objectives of the subject: Understand, based on previously acquired knowledge of Chemistry, the fundamental structural features of biological molecules, knowing how to draw conclusions about their stability, their functionality and their capacity for replication of structures . Understand the kinetic concepts of enzymatic action in the context of the study of biological reactions and their metabolic interrelations and how to apply the methodological tools studied in practical cases. Know the basic methodologies of purification, characterization and structural analysis of biomolecules. 1.
Abstract: En la asignatura Fundamentos de Bioquímica se estudian las características estructurales y funcionales de las biomoléculas desde un punto de vista básico, como corresponde a una asignatura de primer curso, pero también con la profundidad necesaria exigida por el hecho de que los conocimientos aquí adquiridos, en especial los referentes a la estructura de biomoléculas y función de enzimas, serán imprescindibles para otras asignaturas del Grado de Nanociencia y Nanotecnología, especialmente en las de segundo curso Bioquímica Metabólica y Biología Molecular, así como para la Mención BioNanotecnología. Objetivos de la asignatura: Comprender, con base en los conocimientos de Química previamente adquiridos, los rasgos estructurales fundamentales de las moléculas biológicas, sabiendo extraer conclusiones sobre su estabilidad, su funcionalidad y su capacidad para la replicación de estructuras. Adquirir las bases conceptuales sobre procesos bioenergéticos que hagan posible la asimilación de la segunda parte de la materia Bioquímica, dedicada a estudiar el metabolismo. Comprender los conceptos de cinética de la acción enzimática en el contexto del estudio de las reacciones biológicas y de sus interrelaciones metabólicas y saber cómo aplicar las herramientas metodológicas estudiadas en 1 de sus interrelaciones metabólicas y saber cómo aplicar las herramientas metodológicas estudiadas en casos prácticos. Conocer las metodologías básicas de purificación, caracterización y análisis estructural de biomoléculas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Nanociència i Nanotecnologia [2501922]
Study plan: Grau en Nanociència i Nanotecnologia [983]Català
8 p, 111.8 KB

Anglès
7 p, 108.7 KB

Castellà
8 p, 110.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-06-21, last modified 2019-07-16   Favorit i Compartir