Neurologia [104668]
Añor Torres, Sònia
de la Fuente Hernández, Cristian
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Neurology
Títol variant: Neurología
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura Neurologia introdueix l'estudiant en el coneixement de les malalties neurològiques de tractament mèdic i quirúrgic més comuns dels petits animals. És una assignatura optativa de cinquè curs, molt important en la formació dels estudiants que desitgin assolir coneixements i habilitats clíniques en les diferents especialitats de medicina i cirurgia de petits animals. Els objectius formatius principals són: - Aprendre l'examen neurològic, la seva interpretació i aprendre a localitzar lesions al sistema nerviós. - Aprendre les malalties i processos patològics més freqüents del sistema nerviós dels petits animals. - Aprendre a elaborar un llistat de diagnòstics diferencials per un animal de companyia amb uns signes neurològics determinats. - Conèixer els mètodes diagnòstics més adients a utilitzar en cada cas, i a interpretar-los. - Aprendre el maneig dels animals de companyia que pateixen aquests processos o malalties. - Aprendre els tractaments de les malalties més freqüents del sistema nerviós dels petits animals. - Conèixer les tècniques neuroquirúrgiques més freqüentment utilitzades en petits animals, les seves indicacions i pronòstics. 1 - Conèixer els pronòstics i veure els seguiments de les malalties més freqüents del sistema nerviós als animals de companyia, incloent-hi el seguiment post-mortem mitjançant l'assistència a les necròpsies dels animals eutanasiats.
Resum: La asignatura Neurologia introduce al estudiante en el conocimiento de las enfermedades neurológicas de tratamiento médico y quirúrgico más comunes en pequeños animales. Es una asignatura optativa de quitno curso, muy importante en la formación de los estudiantes que deseen adquirir conocimientos y habilidades clínicas en las distintas especialidades de la medicina y cirugía de pequeños animales. Los principales objetivos formativos son: - Aprender el examen neurológico y su interpretación, y aprender a localizar lesiones en el sistema nervioso. - Aprender las enfermedades más frecuentes que afectan al sistema nervioso de los pequeños animales. - Aprender a elaborar un listado de diagnósticos diferenciales para un animal de compañía con signos neurológicos. - Conocer los métodos de diagnóstico más adecuados a utilizar en cada caso, y a interpretarlos. - Aprender el manejo de los animales de compañía que sufren estos procesos o enfermedades. - Aprender los tratamientos de las enfermedades más frecuentes del sistema nervioso de los pequeños animales. 1 - Conocer las técnicas neuroquirúrgicas más frecuentemente utilizadas en pequeños animales, sus indicaciones y pronósticos. - Conocer los pronósticos y observar los seguimientos de las enfermedades más frecuentes del sistema nervioso en animales de compañía, incluyendo el seguimiento post-mortem mediante la asistencia a las necropsias de los animales eutanasiados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]Català
7 p, 109.2 KB

Anglès
6 p, 108.3 KB

Castellà
7 p, 108.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-06-21, darrera modificació el 2019-11-28   Favorit i Compartir