Metodologies d'Anàlisi i Recerca en les Arts Escèniques [43150]
Foguet Boreu, Francesc
Santamaría Roig, Núria
Cortes Mir, Francesc D Assi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Methodologies for Research and Analysis in Dramatic Arts
Títol variant: Metodologías de Análisis e Investigación en las Artes Escénicas
Data: 2019-20
Resum: Aquest mòdul articula una reflexió sobre l'anàlisi i la investigació (teòrica i pràctica) en les arts escèniques. L'objectiu és proporcionar eines metodològigues a l'alumnat, tot atenent la complexitat de l'objecte d'estudi i la possibilitat de desglossar-lo en grans elements o fenòmens (text, espectacle, actuació performativa). El mòdul desglossarà i explorarà la varietat dels elements d'estudi, fenòmens, marcs conceptuals, metodologies, punts de vista i tipologies d'investigació que caracteritza les arts escèniques com un terreny dinàmic i amb un gran potencial per generar coneixement. El mòdul té diversos blocs de treball. Es preveu un primer bloc de caràcter introductori en què es durà a terme una reflexió general sobre les especificitats de la investigació de les arts escèniques. S'abordaran diverses taxonomies i aspectes que determinen l'estat de la qüestió; es tractarà sobre la varietat de tipus d'investigació i la seva naturalesa; es plantejarà el debat sobre la investigació a través de la pràctica; la disjuntiva i la complementarietat de la investigació de resultats i la recerca i la indagació i anàlisi en el camp documental i arxivístic. Els blocs següents centraran l'atenció en els instruments metodològics que s'apliquen a components parcials de les arts escèniques, com ara el text (en el sentit etimològic del terme), l'espai sonor, l'espectacle viu o l'actuació performativa.
Resum: This module focuses on reflecting on performing arts through analysis and investigation (from both theoretical and practical perspectives). The aim is to provide methodological tools for the students, taking into account the complexity of the object of study; the module offers the possibility of breaking down the materials into big elements and phenomena (text, performance and performing). The module will break down and will explore the variety of elements of study, phenomena, conceptual frames, methodologies, view points and types of investigation that are characteristic of performing arts and its dynamic landscape that holds great potential to generate knowledge. The module consists of diverse working blocks. A first introductory block is planned, in which a general reflection on the specificities on research in performance arts will be carried out. This first block will approach various taxonomies and aspects that determine the state of research in the mentioned field; this block will deal with the variety and types of research and their nature; the debate on research will be proposed through practice, the disjunctive and complementarity of research results, and the research, inquiry and analysis of documental and archival fields. The following blocks will focus their attention on the methodological tools that are applied to partial components in performing arts, such as the text (in the etymologic sense of the word), the sonic space, the live performance or the performing.
Resum: Este módulo articula una reflexión sobre el análisis y la investigación (teórica y práctica) en las artes escénicas. El objetivo es proporcionar instrumentos metodológicos al alumnado, atendiendo a la complexidad del objeto de estudio y la posibilidad de desglosarlo en grandes elementos o fenómenos (texto, espectáculo, actuación performativa). El módulo desglosará y explorará la variedad de los elementos de estudio, fenómenos, marcos conceptuales, metodologías, puntos de vista y tipologías de investigación que caracteriza a las artes escénicas como un terreno dinámico y con un gran potencial para genera conocimiento. El módulo tiene diversos bloques de trabajo. Se prevé un primer bloque de carácter introductorio en el que se llevará a cabo una reflexión general sobre las especificidades de la investigación de las artes escénicas. Se abordarán varias taxonomías y aspectos que determinen el estado de la cuestión; se tratará sobre la variedad de tipos de investigación y su naturaleza; se planteará el debate sobre la investigación a través de la práctica; la disyuntiva y la complementariedad de la investigación de resultados, y la investigación y la indagación y análisis en el campo documental y archivístico. Los bloques siguientes centrarán la atención en los instrumentos metodológicos que se apliquen a componentes parciales de las artes escénicas, como el texto (en el sentido etimológico del concepto), el espacio sonoro, el espectáculo vivo o la actuación performativa.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Estudis Teatrals [4313879]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Estudis Teatrals [1174]Català
9 p, 111.4 KB

Anglès
8 p, 110.4 KB

Castellà
9 p, 111.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-06-21, darrera modificació el 2019-07-16   Favorit i Compartir