Història de la Representació: Text i Espectacle [43151]
Arqués Corominas, Rossend
Corral Fulla, Anna
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: History of Acting: Text and Performance
Título variante: Historia de la Representación: Texto y Espectáculo
Fecha: 2019-20
Resumen: Des d'una perspectiva diacrònica, el mòdul Història de la representació ofereix a l'estudiant una aproximació a les metodologies d'estudi de la representació teatral des de l'antiguitat fins al present, des del teatre clàssic al postdramàtic. S'abordarà l'anàlisi de casos il·lustratius atenent la relació del text dramàtic amb els codis espectaculars de la seva època. Es tindrà en compte la complexitat dels diversos aspectes que integren l'espectacle teatral, i també dels fenòmens parateatrals: dramatúrgia, direcció escènica, escenografia i arquitectura (espai escènic), interpretació (gest, mímica, paraula-veu), proxèmica, coreografia, elements materials i tècnics (il·luminació, so i música).
Resumen: Desde una perspectiva diacrónica, el módulo Historia de la representaciónofrece al estudiante una aproximación a las metodologías de estudio de la representación teatral desde la antigüedad hasta el presente, desde el teatro clásico al postdramático. Se abordará el análisis de casos ilustrativos atendiendo a la relación del texto dramático con los códigos espectaculares de su época. Se tendrá en cuenta la complejidad de los diversos aspectos que integran el espectáculo teatral, y también de los fenómenos parateatrales: dramaturgia, dirección escénica, escenografía y arquitectura (espacio escénico), interpretación (gesto, mímica, palabra-voz), proxémica, coreografía, elementos materiales y técnicos (iluminación, sonido y música).
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Estudis Teatrals [4313879]
Plan de estudios: Màster Universitari en Estudis Teatrals [1174]Català
5 p, 108.3 KB

Anglès
5 p, 106.8 KB

Castellà
5 p, 107.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-06-21, última modificación el 2020-01-16   Favorit i Compartir