Teoria de la Representació [43154]
Gibert Pujol, Miquel Maria
Gallén, Enric
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Theory of Acting
Additional title: Teoría de la Representación
Date: 2019-20
Abstract: El mòdul pretén oferir a l'estudiant els instruments necessaris per apropar-se al fenomen teatral des d'una perspectiva semiològica que tingui en compte la complexitat de la posada en escena del text teatral. Es concreta en l'estudi de la representació teatral que parteix del text artístic que proposa unes possibilitats de sentit (1) per concretar-ho en un espectacle que actualitza les seves potencialitats i que estableix una articulació entre els dos eixos de la dimensió pragmàtica (Autor-Text/ Text-Receptor) (2). Per a aconseguir això cal: a) destacar els principals agents que actuen en la posada en escena (autors, traductors, directors, actors i espectadors), i b) assenyalar les diferents interaccions que componen la representació com a fenomen comunicatiu.
Abstract: El módulo pretende ofrecer al estudiante los instrumentos necesarios para acercarse al fenómeno teatral desde una perspectiva semiológica que tenga en cuenta la complejidad de la puesta en escena del texto teatral. Se concreta en el estudio de la representación teatral que parte del texto artístico que propone unas posibilidades de sentido (1) para concretar en un espectáculo que actualiza sus potencialidades y que establece una articulación entre los dos ejes de la dimensión pragmática ( autor-Texto / Texto-Receptor) (2). Para lograr esto es necesario: a) destacar los principales agentes que actúan en la puesta en escena (autores, traductores, directores, actores y espectadores), y b) señalar las diferentes interacciones que componen la representación como fenómeno comunicativo.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Estudis Teatrals [4313879]
Study plan: Màster Universitari en Estudis Teatrals [1174]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 110.2 KB

Anglès
6 p, 109.2 KB

Castellà
7 p, 110.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-06-21, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir