Gestació per substitució
Peris Betlloch, Ariadna
Alonso Suárez, Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Privat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Fecha: 2019
Descripción: 46 pag.
Resumen: La gestació per substitució (GPS) és una tècnica de reproducció assistida (TRA) que presenta avui en dia molta controvèrsia en tant que suposa una fina línia entre el que representa el respecte a determinats drets i a la mateixa vegada la vulneració d'aquests. Els països, en els seus cossos legislatius tenen l'opció de decantar-se per a la legalització o bé per a la seva prohibició. La legislació referent, tant en els casos de permissió expressa com en els de prohibició expressa, no suposen una matèria extensa dins la norma. En el cas concret d'Espanya la GPS suposa la realització d'un contracte que en el moment de la seva creació ja esdevé nul de ple dret. L'objecte del present treball és fer un anàlisi de la situació espanyola envers aquesta qüestió, tenint com a mostra la regulació d'altres països on està legalitzada i permesa.
Resumen: La gestación por sustitución (GPS) es una técnica de reproducción asistida (TRA) que presenta hoy en día mucha controversia en tanto que supone una fina línea entre lo que representa el respeto a determinados derechos y a la misma vez la vulneración de estos. Los países, en sus cuerpos legislativos tienen la opción de decantarse por la legalización o bien para su prohibición. La legislación referente, tanto en los casos de permisión expresa como en los de prohibición expresa, no suponen una materia extensa dentro de la norma. En el caso concreto de España la GPS supone la realización de un contrato que en el momento de su creación ya deviene nulo de pleno derecho. El objeto del presente trabajo es hacer un análisis de la situación española ante esta cuestión, teniendo como muestra la regulación de otros países donde está legalizada y permitida.
Resumen: Gestation by substitution (GPS) is an assisted reproduction technique (TRA) that presents a lot of controversy today as it presents a fine line between respecting certain rights and at the same time violating them. Countries, in their legislative bodies, have the option to opt for legalization or for their prohibition. The referring legislation, both in express and express prohibition cases, does not constitute an extensive subject within the norm. In the specific case of Spain GPS assumes the execution of a contract that at the time of its creation becomes null and void. The purpose of this paper is to analyze the Spanish situation in this matter, with the regulation of other countries where it is legalized and allowed.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Dret [2500786]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Dret [949]
Documento: bachelorThesis ; Text
Materia: Gestació per substitució ; Filiació ; Pares d'intenció ; Comitents ; Dona gestant ; Gestación por substitución ; Filiación ; Padres de intención ; Comitentes ; Mujer gestante ; Surrogate motherhood ; Filitation ; Parents of intention ; Gestant woman



46 p, 542.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Derecho. TFG

 Registro creado el 2019-06-27, última modificación el 2019-07-21



   Favorit i Compartir