Estètica [100277]
Vilar Roca, Gerard
Minguet Batllori, Joan Maria
Jaques Pi, Jessica Patricia
Casacuberta Sevilla, David Jorge
Bocos Mirabella, Yaiza Ágata
Perez Casanovas, Ager
Roma Serrano, Valentín
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Aesthetics
Título variante: Estética
Fecha: 2019-20
Resumen: Els objectius generals de l'assignatura són: 1. El coneixement dels textos fonamentals de la història de l'estètica, així com el seu vocabulari i argumentari 2. L'aplicació d'aquest vocabulari i argumentari a la praxis discursiva contemporània i la seva vinculació amb les pràctiques estètiques. Aquest segon objectiu ubica l'assignatura en el territori de l'estètica aplicada. Els objectius específics de l'assignatura són: 1. La comprensió de l'art com a un lloc idoni per al pensament 2. El coneixement dels llocs d'intersecció entre l'estètica i la tradició filosòfica 3. El coneixement d'alguns dels textos fonamentals de la tradició estètica 4. La presentació de l'estètica com a gnoseologia fonamental 5. El coneixement d'un argumentari i un vocabulari per a comprendre la tradició estètica i la dimensió estètica del món contemporani 6. L'establiment del diàleg entre els textos de la tradició estètica i l'art contemporani segons els procediments de l'estètica aplicada 7. El cultiu del sentit estètic de l'alumne com a sentit requerit per al coneixement, l'obertura del món i la generació de projectes col·laboratius 1. Configuracions de projectes en estètica aplicada 2. Projecció, si s'escau, dels coneixements de l'assignatura als futurs TFG i a altres recerques i projectes de l'estudiant.
Resumen: Los objetivos generales de la asignatura son: 1. El conocimiento de los textos fundamentales de la historia de la estética, así como su vocabulario y argumentario 2. La aplicación de este vocabulario y argumentario a la praxis discursiva contemporánea y su vinculación con las prácticas estéticas. Este segundo objetivo ubica la asignatura en el territorio de la estética aplicada. Los objetivos específicos de la asignatura son: 1. La comprensión del arte como un lugar idóneo para el pensamiento 2. El conocimiento de los puntos de intersección entre la estética y la tradición filosófica 3. El conocimiento de algunos de los textos fundamentales de la tradición estética 4. La presentación de la estética como gnoseología fundamental 5. El conocimiento de un argumentario y un vocabulario para comprender la tradición estética y la dimensión estética del mundo contemporáneo 6. El establecimiento del diálogo entre los textos de la tradición estética y el arte contemporáneo según los procedimientos de la estética aplicada 7. El cultivo del sentido estético del alumno como sentido requerido para el conocimiento, la apertura del mundo y la generación de proyectos colaborativos 8. El desarrollo de proyectos en estética aplicada 9. Proyección, en su caso, de los conocimientos de la asignatura a futuros TFG y otras investigaciones y proyectos del estudiante.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Filosofia [2500246]
Plan de estudios: Grau en Filosofia [802]Català
9 p, 123.7 KB

Anglès
8 p, 119.9 KB

Castellà
8 p, 120.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-06-29, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir