Prehistòria [100719]
Mora Torcal, Rafael
Sánchez Martínez, Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Prehistory
Additional title: Prehistoria
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura forma part de la matèria bàsica d'Història del Grau d'Arqueologia. La matèria te una perspectiva geogràfica i cronològica molt àmplia, compren des dels primers processos d'hominització fins a l'actualitat. L'especificitat de les fonts de coneixement, arqueològiques i documentals imprimeix un marcat caràcter interdisciplinari a les formes d'apropament a aquestes etapes del desenvolupament de la humanitat. Per aquesta raó, el principal objectiu de la matèria és que els estudiants coneguin els processos fonamentals de les etapes de la història, però que també puguin comprendre com s'han generat aquests coneixements així com que estiguin en condicions d'avaluar els diferents models interpretatius. Per altra banda es pretén emfatitzar la rellevància d'aquests processos socials i econòmics per a la comprensió de la situació actual del mon. S'espera que els i les estudiants siguin capaços de comprendre fenòmens com per exemple la divisió sexual del treball, la discriminació social o l'origen de l'estat. L'assignatura té per objectiu proporcionar un coneixement bàsic dels principals esdeveniments i processos des de l'origen de la Humanitat a l'aparició de societats agrícoles i ramaderes. Així mateix, l'assignatura proporciona nocions bàsiques sobre els diversos enfocaments teòrics i metodològics de l'Arqueologia (debats i perspectives historiogràfiques).
Abstract: La asignatura forma parte de la materia básica de Historia del Grado de Arqueología. La materia tiene una perspectiva geográfica y cronológica muy amplia, comprende desde los primeros procesos de hominización hasta la actualidad. La especificidad de las fuentes de conocimiento, arqueológicos y documentales imprime un marcado carácter interdisciplinar a las formas de acercamiento a estas etapas del desarrollo de la humanidad. Por esta razón, el principal objetivo de la materia es que los estudiantes conozcan los procesos fundamentales de las etapas de la historia, pero que también puedan comprender cómo se han generado estos conocimientos, así como que estén en condiciones de evaluar los diferentes modelos interpretativos. Por otra parte, se pretende enfatizar la relevancia de estos procesos sociales y económicos para la comprensión de la situación actual del mundo. Se espera que los y las estudiantes sean capaces de comprender fenómenos como por ejemplo la división sexual del trabajo, la discriminación social o el origen del estado. La asignatura tiene como objetivo proporcionar un conocimiento básico de los principales acontecimientos y procesos desde el origen de la Humanidad a la aparición de sociedades agrícolas y ganaderas. Asimismo, la asignatura proporciona nociones básicas sobre los diversos enfoques teóricos y metodológicos de la Arqueología (debates y perspectivas historiográficas).
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Arqueologia [2500241]
Study plan: Grau en Arqueologia [811]Català
4 p, 103.2 KB

Anglès
5 p, 103.7 KB

Castellà
5 p, 104.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-06-29, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir