Psicologia Cultural i de la Comunicació [102564]
Lalueza Sazatornil, José Luis
Pujol Tarrés, Joan
Feliu Samuel Lajeunesse, Joel
Montenegro Martinez, Marisela Montenegro
Pascual Cerdán, Sara
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Additional title: Cultural and Communication Psychology
Additional title: Psicología Cultural y de la Comunicación
Date: 2019-20
Abstract: Aquesta assignatura forma part tant de la Menció Anàlisi i Intervenció Psicosocial, com de la Menció Anàlisi i Intervenció Psicoeducativa. La comunicació és un procés central en la construcció social i personal; un procés en el que es produeixen i negocien significats dins d'un context cultural constitutiu i constituït pels mateixos processos comunicatius. Actualment ens trobem en un context on conviuen persones amb múltiples tradicions culturals (context transcultural) i que pertanyen a categories socials múltiples (context interseccional). L'assignatura posa especial èmfasi en l'anàlisi dels actuals models de convivència i en les propostes de millora de la convivència i la inclusió social, així com la legitimació de la diversitat cultural, sociel i sexual. Aquesta assignatura busca desenvolupar eines teòriques i metodològiques que ens permetin entendre el desenvolupament personal i identitari en aquest context complex i múltiple. Per aquest motiu es revisen les teories bàsiques sobre la producció de significat i les formes d'aproximar-nos al concepte de cultura. Es realitza una anàlisi del context cultural general, tenint en compte els processos de globalització, l'imperialisme cultural i la consolidació de la societat de consum. Es treballarà la constitució de camps culturals específics, com és el cas de les minories sexuals, minories ètniques o les comunitats virtuals. Finalment, es reflexionarà 1 com és el cas de les minories sexuals, minories ètniques o les comunitats virtuals. Finalment, es reflexionarà sobre els efectes d'aquest context cultural en la constitució de la persona. El curs parteix d'una perspectiva crítica que identifica els condicionants que estructuren les actuals formes de vida que explora processos comunicatius que permetin transformar l'actual hegemonia cultural. Objectius Formatius Conèixer les principals corrents teòriques als àmbits de la psicologia cultural i la psicologia de la comunicació. Identificar els processos culturals i de comunicació en la constitució personal i social. Analitzar els actuals models de convivència i generar propostes encaminades cap a la inclusió social. Desenvolupar la reflexió crítica sobre els processos culturals i comunicatius contemporanis i la seva influència.
Abstract: Esta asignatura forma parte tanto de la Mención Análisis e Intervención Psicosocial, como de la Mención Análisis e Intervención Psicoeducativa. La comunicación es un proceso central en la construcción social y personal; un proceso en el que se producen y negocian significados dentro de un contexto cultural constitutivo y constituido por los mismos procesos comunicativos. Actualmente nos encontramos en un contexto donde conviven personas con múltiples tradiciones culturales (contexto transcultural) y que pertenecen a categorías sociales múltiples (contexto interseccional). La asignatura pone especial énfasis en el análisis de los actuales modelos de convivencia y en las propuestas de mejora de la convivencia y la inclusión social, así como la legitimación de la diversidad cultural, social y sexual. Esta asignatura busca desarrollar herramientas teóricas y metodológicas que nos permitan entender el desarrollo personal e identitario en este contexto complejo y múltiple. Por este motivo se revisan las teorías básicas sobre la producción de significado y las formas de aproximarnos al concepto de cultura. Se realiza un análisis del contexto cultural general, teniendo en cuenta los procesos de globalización, el imperialismo 1 análisis del contexto cultural general, teniendo en cuenta los procesos de globalización, el imperialismo cultural y la consolidación de la sociedad de consumo. Se trabajará la constitución de campos culturales específicos, como es el caso de las minorías sexuales, minorías étnicas o las comunidades virtuales. Finalmente, se reflexionará sobre los efectos de este contexto cultural en la constitución de la persona. El curso parte de una perspectiva crítica que identifica los condicionantes que estructuran las actuales formas de vida que explora procesos comunicativos que permitan transformar la actual hegemonía cultural. Objectivos Formativos Conocer las principales corrientes teóricas en los ámbitos de la psicología cultural y la psicología de la comunicación. Identificar los procesos culturales y de comunicación en la constitución personal y social. Analizar los actuales modelos de convivencia y generar propuestas encaminadas hacia la inclusión social. Desarrollar la reflexión crítica sobre los procesos culturales y comunicativos contemporáneos y su influencia.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Psicologia [2502443]
Study plan: Grau en Psicologia [954]Català
6 p, 110.1 KB

Anglès
5 p, 107.4 KB

Castellà
6 p, 109.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-06-29, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir