Piscicultura [102671]
Sala Pallarés, Roser
Amills i Eras, Marcel
Padrós, Francesc 1965-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Fish Farming
Fecha: 2019-20
Resumen: El grau de coneixement que es té sobre el cultiu de peixos és encara escàs quan es compara amb altres produccions animals. L'assignatura Piscicultura parteix de la base de que l'alumne disposa ja de coneixements bàsics sobre la fisiologia de peixos i la seva estreta relació amb el medi on habita, així com els principals aspectes patològics que poden incidir en la producció d'aquestes espècies. A partir d'aquí, l'assignatura aprofundeix en els sistemes actuals de manteniment i producció d'aquestes espècies aquàtiques. Al parlar de Piscicultura no sols fem referència a les espècies destinades a consum, sinó també a aquelles destinades a una funció més lúdica, com serien els peixos ornamentals i el món que els envolta (distribuïdors, grans aquaris,. . ). Si be ambdues tenen objectius diferents, les bases de la seva producció són les mateixes. L'objectiu general de l'assignatura és donar a conèixer i comprendre les característiques pròpies del sector de la piscicultura, així com els seus punts crítics i cap a on es dirigeix. Al mateix temps, s'incideix en el paper que els alumnes, com a veterinaris, poden tenir dins d'aquest sector productiu. Al llarg dels últims anys, el veterinari s'ha anat acostant al mon de la piscicultura molt lentament i, principalment, en aspectes relacionats amb la sanitat. També pot jugar un paper destacat en altres àrees que afecten de manera directa a la producció com són la nutrició i la genètica, entre altres. Com a objectius més específics de l'assignatura, es busca capacitar a l'alumne per a poder: a) identificar tots aquells factors que en determinen i condicionen la rendibilitat de la producció. 1 b) valorar quines implicacions té aquest tipus de producció sobre el medi ambient i el benestar animal, així com les actuacions que s'estan duent a terme. c) aplicar els coneixement adquirits en el reconeixement de problemes tècnics i/o de maneig d'una granja piscícola i en el plantejament raonat d'estratègies per a la seva millora/resolució.
Resumen: El nivel de conocimiento que existe sobre el cultivo de peces es aún escaso comparado con el de otras producciones animales. La asignatura Piscicultura parte de la base de que el alumno dispone ya de conocimientos básicos sobre la fisiología de peces y su estrecha relación con el medio en el que habitan, así como los principales aspectos patológicos que pueden incidir en la producción de estas especies. A partir de aquí, la asignatura profundiza en los sistemas actuales de mantenimiento y producción de estas especies acuáticas. Al hablar de Piscicultura no sólo se hace referencia a especies destinadas a consumo humano, sino también a aquellas destinadas a una función más lúdica, como serían los peces ornamentales y el mundo que los rodea (distribuidores, grandes acuarios,. . ). Si bien ambas tienen objetivos diferentes, las bases de su producción son las mismas. El objetivo general de la asignatura es dar a conocer y comprender las características propias del sector de la piscicultura, así como sus puntos críticos y hacia dónde se dirige. Asimismo, se hace hincapié en el papel que los alumnos, como veterinarios, pueden tener dentro de este sector productivo. A lo largo de los últimos años, el veterinario se ha ido acercando al mundo de la piscicultura muy lentamente y, principalmente, en aspectos relacionados con la sanidad. También puede jugar un papel destacado en otras áreas que afectan directamente a la producción como son la nutrición y la genética, entre otras. Como objetivos más específicos de la asignatura, se busca capacitar al alumno parar poder: a) identificar todos aquellos factores que determinan y condicionan la rentabilidad de la producción. b) valorar qué implicaciones tiene este tipo de producción sobre elmedio ambiente y bienestar animal, así 1 b) valorar qué implicaciones tiene este tipo de producción sobre elmedio ambiente y bienestar animal, así como las actuaciones que se están llevando a cabo. c) aplicar los conocimientos adquiridos en el reconocimiento de problemas técnicos y/o de manejo de una granja piscícola y en el planteamiento razonable de estrategias para su mejora /resolución.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Veterinària [2502445]
Plan de estudios: Grau en Veterinària [955]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 107.1 KB

Anglès
5 p, 105.7 KB

Castellà
5 p, 106.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-06-29, última modificación el 2023-06-28



   Favorit i Compartir