Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032]
Sala Pallarés, Roser
Barroeta Lajusticia, Ana Cristina
Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Casals, Ramon
Ferret, Alfred
Milán Sendra, María José
Paramio Nieto, Maria Teresa
Piedrafita Arilla, Jesús
Plaixats Boixadera, Josepa
Such i Martí, Francesc Xavier
Pérez Hernández, José Francisco
Izquierdo Tugas, Maria Dolors
Bartolomé Filella, Jordi
Calsamiglia Blancafort, Sergio
Martín Orue, Susana María
Llonch Obiols, Pol
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Improving the Quality of Food From Farm
Títol variant: Calidad de los Alimentos desde la Granja
Data: 2019-20
Resum: Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. També s'estudiaran estratègies i sistemes de producció dirigits a obtenir productes que cobreixin demandes específiques dels consumidors, com aliments amb propietats funcionals o aliments obtinguts mitjançant sistemes de producció tradicionals, ecològics i respectuosos amb el benestar animal. Finalment, es contemplarà de forma específica l'obtenció de productes segurs per al consumidor com a característica obligada de qualitat. S'abordarà el control de les matèries primeres utilitzades en l'alimentació del bestiar, les bones pràctiques d'higiene a les explotacions ramaderes, així com els sistemes que permetin la traçabilitat dels productes des del seu origen.
Resum: Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. Se estudiarán también estrategias y sistemas de producción dirigidos a obtener productos que cubran demandas específicas de los consumidores, como alimentos con propiedades funcionales o alimentos obtenidos mediante sistemas de producción tradicionales, ecológicos y respetuosos con el bienestar animal. Por último, se contemplará de forma específica, la obtención de productos seguros para el consumidor como característica obligada de calidad. Se abordará el control de las materias primas utilizadas en la alimentación del ganado, las buenas prácticas de higiene en las explotaciones ganaderas, así como los sistemas que permitan la trazabilidad de los productos desde su origen.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [4313796]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]Català
10 p, 125.1 KB

Anglès
10 p, 122.8 KB

Castellà
10 p, 124.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-06-29, darrera modificació el 2022-06-10   Favorit i Compartir