Probabilitat i modelització estocàstica [100104]
Jolis Giménez, Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Additional title: Probability and stochastic modelling
Additional title: Probabilidad y modelización estocástica
Date: 2019-20
Abstract: La teoria de la probabilitat té el seu origen en les primeres formalitzacions de la noció d'atzar al segle XVII, que varen ser motivades per qüestions relatives als jocs. L'axiomàtica de Kolmogorov (1933) n' ha donat una base teòrica rigorosa i eficaç. Les aplicacions del càlcul de probabilitats recorren pràcticament totes les ciències i la tecnologia, essent també la base teòrica de l'Estadística. En aquesta assignatura incidirem tant en la teoria (desenvolupament del model matemàtic dels fenòmens aleatoris) com en la vessant més aplicada de modelització (trobar l'espai de probabilitat adequat) de problemes reals i la seva resolució mitjançant les tècniques apreses.
Abstract: Las aplicaciones de probabilidad incluyen prácticamente todas las ciencias y la tecnología, siendo también la base teórica de la Estadística. En este curso nos centraremos tanto en la teoría (desarrollo del modelo matemático de los fenómenos aleatorios) y en los aspectos más aplicados de la modelización (encontrar el espacio de probabilidad correcto) de los problemas reales y su resolución a través de las técnicas aprendidas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Matemàtiques [2500149]
Study plan: Grau en Matemàtiques [777]Català
3 p, 98.5 KB

Anglès
4 p, 98.1 KB

Castellà
3 p, 97.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-05, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir