Dret processal penal [100457]
Libano Beristain, Arantza
Alarcón Gutiérrez, Juan Félix
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Título variante: Procedural Criminal Law
Título variante: Derecho procesal penal
Fecha: 2019-20
Resumen: Com a objectiu principal, l'assignatura persegueix que l'estudiant pugui explicar a qualsevol persona l'estructura bàsica del nostre sistema processal penal. Especialment, es pretén que l'estudiant pugui assessorar a la persona imputada/acusada en un procés penal de l'estructura d'aquest, dels òrgans judicials i les parts que poden intervenir i en el seu cas, dels recursos que pot interposar en cas de sentència condemnatòria. Així mateix, altres objectius perseguits són que l'estudiant sàpiga elaborar qualsevol informe criminològic que pugui requerir l'òrgan judicial durant la fase d'instrucció o del judici oral i/o assessorar l'òrgan judicial sobre la conveniència o no d'adoptar alguna mesura cautelar contra la persona imputada en un procés penal. D'altra banda, també es pretén que l'estudiant pugui col·laborar amb els òrgans encarregats de la instrucció del procés penal i, especialment, amb la policia a les diferents diligències d'investigació.
Resumen: Como objetivo principal, la asignatura persigue que el estudiante sea capaz de entender y explicar a cualquier persona la estructura básica de nuestro sistema procesal penal. Especialmente, se pretende que el alumno pueda asesorar a la persona imputada/acusada en un proceso penal de la estructura del mismo, de los órganos judiciales que pueden intervenir así como de las partes procesales y, en su caso, de los recursos que podrá interponer en caso de sentencia condenatoria. Asimismo, otros objetivos de la asignatura serían que el estudiante pueda elaborar cualquier informe criminológico requerido por un órgano judicial, ya sea en fase de instrucción o de juicio oral y/o asesorar al Juez sobre la conveniencia o no de adoptar alguna medida cautelar contra la persona imputada en un proceso penal. Por otra parte, también se pretende que el estudiante pueda colaborar con los órganos encargados de la instrucción del proceso penal y, especialmente, con los Cuerpos y Fuerzas de Seguridad del Estado en diversas diligencias de instrucción.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Criminologia [2500257]
Plan de estudios: Grau en Criminologia [805]Català
5 p, 103.2 KB

Anglès
6 p, 105.5 KB

Castellà
5 p, 103.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2019-09-20   Favorit i Compartir