Penologia [100462]
Melendez Pereto, Anna
Sanchez Castro, Sandra
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Additional title: Penology
Additional title: Penología
Date: 2019-20
Abstract: La criminologia té entre els seus objectius l'estudi de les sancions penals, analitzant la finalitat de les mateixes, així com investigant la seva capacitat per aconseguir-les. Els titulats en aquesta disciplina han de tenir el coneixement necesari que pugui ser utilitzat en la definició i aplicació de les sancions penals per tal de millorar la seva efectivitat. Amb aquest objectiu general l'assignatura té dos objectius específics: 1. Explicar la elecció de la pena davant una conducta delictiva determinada en atenció als models de justificació del càstig i tenint en compte el marc normatiu de referència existent. 2. Conèixer les claus d'una intervenció penal eficaç per tal de satisfer les finalitats del càstig, i en particular, des de la perspectiva rehabilitadora per tal d'aconseguir la prevenció de la reincidència .
Abstract: La Criminología tiene como uno de sus objetos de estudio a las sanciones penales, analizando los fines que se esperan de ellas e investigando sobre su capacidad para lograrlos, por lo que los titulados en esta disciplina deben disponer de conocimiento que pueda ser utilizado en la definición y aplicación de las sanciones penales para conseguir mejorar su efectividad. Con este objetivo general, la asignatura persigue dos objetivos específicos: 1. Explicar la elección de la pena ante una conducta delictiva determinada en atención a los modelos de justificación del castigo y en atención al marco normativo existente. 1. Conocer las claves de una intervención penal eficaz para satisfacer los distintos fines del castigo, en particular desde el enfoque rehabilitador para lograr la prevención de la reincidencia.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Criminologia [2500257]
Study plan: Grau en Criminologia [805]Català
6 p, 120.2 KB

Anglès
6 p, 119.1 KB

Castellà
6 p, 121.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-05, last modified 2019-09-09   Favorit i Compartir