Textos de la narrativa espanyola contemporània [100602]
Rodríguez Rodríguez, Juan
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Contemporary Spanish Narrative Texts
Título variante: Textos de la narrativa española contemporánea
Fecha: 2019-20
Resumen: "Textos de la narrativa contemporània" s'integra en el conjunt de la matèria Literatura espanyola contemporània i forma part dels 54 crèdits optatius que l'estudiant ha de cursar en el quart curs del Grau de Llengua i Literatura Espanyoles. Es tracta d'una de les assignatures ofertes dins de l'esment de Literatura Espanyola, reconeixement que rep l'alumnat si cursa almenys 30 dels 54 crèdits optatius entre les assignatures assignades específicament a aquest esment. L'assignatura es proposa oferir una visió detallada de la narrativa espanyola, tant a l'interior com en l'exili, al llarg de la segona meitat del segle XX, prenent com a eix divisori la guerra civil de 1936-1939. Es posarà especial atenció en la descripció i desenvolupament dels principals corrents literaris i estètiques des de la postguerra fins a les acaballes del segle (la narrativa en l'exili, el neorealisme, els corrents experimentals, la postmodernitat) i la seva relació amb les circumstàncies històriques i polítiques que viu el país en aquest període (Franquisme, Transició, Democràcia), així com en la lectura i anàlisi d'alguns dels textos fonamentals d'aquestes tendències. 1 L'objectiu és proporcionar a l'estudiant un coneixement en profunditat de l'esdevenir de la narrativa espanyola des de la guerra civil fins al present, obtingut tant de la lectura d'algunes de les seves obres fonamentals com de la relació d'aquestes amb el seu moment històric, així com una sèrie d'eines bàsiques per a l'estudi i l'anàlisi dels textos de la literatura espanyola contemporània. Además, el alumnado deberá estar familiarizado con la bibliografía más importante del periodo, tanto por lo que respecta a las ediciones de los textos como alos estudios. El curso contempla asimismo el uso de los métodos y herramientas de la crítica textual y disciplinas afines, así como requerirá familiaridad en el buen uso de las redes y demás herramientas digitales.
Resumen: "Textos de la narrativa contemporánea" se integra en el conjunto de la materia Literatura española contemporánea y forma parte de los 54 créditos optativos que el estudiante debe cursar en el cuarto curso del Grado de Lengua y Literatura Españolas. Se trata de una de las asignaturas ofrecidas dentro de la mención de Literatura Española, reconocimiento que recibe el alumnado si cursa al menos 30 de los 54 créditos optativos entre las asignaturas asignadas específicamente a dicha mención. La asignatura se propone ofrecer una visión detallada de la narrativa española, tanto en el interior como en el exilio, a lo largo de la segunda mitad del siglo XX, tomando como eje divisorio la guerra civil de 1936-1939. Se pondrá especial atención en la descripción y desarrollo de las principales corrientes literarias y estéticas desde la postguerra hasta las postrimerías del siglo (la narrativa en el exilio, el neorrealismo, las corrientes experimentales, la posmodernidad) y su relación con las circunstancias históricas y políticas que vive el país en ese período (Franquismo, Transición, Democracia), así como en la lectura y análisis de algunos de los textos fundamentales de esas tendencias. El objetivo es proporcionar al estudiante un conocimiento en profundidad del devenir de la narrativa española desde la guerra civil hasta el presente, obtenido tanto de la lectura de algunas de sus obras fundamentales 1 desde la guerra civil hasta el presente, obtenido tanto de la lectura de algunas de sus obras fundamentales como de la relación de éstas con su momento histórico, así como una serie de herramientas básicas para el estudio y el análisis de los textos de la literatura española contemporánea.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Plan de estudios: Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [808]Català
9 p, 128.0 KB

Anglès
9 p, 129.4 KB

Castellà
9 p, 126.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2019-09-20   Favorit i Compartir