Bases sociopolítiques de l'educació [101657]
Merino Pareja, Rafael
Troiano Gomà, Helena
Foradada Villar, Mireia
Castejón Company, Alba
Benito Perez, Ricard
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Título variante: Sociopolitical Basis of Education
Título variante: Bases sociopolíticas de la educación
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura procura una aproximació sòlida als conceptes, enfocaments i realitat sociopolítica de l'educació, tant a l'àmbit formal com no formal. A banda d'aquest caràcter finalista, pretén ser també fonamentadora de continguts que s'impartiran a cursos posteriors. L'objectiu fonamental de l'assignatura és la comprensió i anàlisi d'un territori (d'abast variable, municipal, autonòmic, estatal,. . ) i/o d'una realitat concreta, des d'una perspectiva holística socioeducativa. Els objectius concrets són els següents: Conèixer els fonaments teòrics de la Sociologia de l'Educació i de la Política de l'Educació Aprofundir en la realitat educativa com a síntesi de la mirada sociopolítica Desenvolupar capacitat crítica sobre les problemàtiques educatives actuals Comprendre l'orígen i conseqüències dels límits socials, legislatius i polítics que enmarquen l'activitat pedagògica.
Resumen: La asignatura procura una aproximación sólida a los conceptos, enfoques y realidad sociopolítica de la educación, tanto en el ámbito formal como el no formal. Además de esta carácter finalista, también pretende dar una base fundamentadora para contenidos que se imparten en cursos posteriores. El objetivo fundamental de la asignatujra es la comprensión y análisis de un territorio (de nivel variable, municipal, autonómico, estatal. . . ) y/o de una realidad concreta, desde una perspectiva holística socioeducativa. Los objetivos concretos son los siguientes: Conocer los fundamentos teóricos de la Sociología de la Educación y de la Política de la Educación Profundizar en la realidad educativa como síntesis de la mirada sociopolítica Desarrollar la capacidad crítica sobre las problemáticas educativas actuales Comprender el origen y las consecuencias de los límites sociales, legislativos y políticos que enmarcan la actividad pedagógica.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Educació social [2500260] ; Pedagogia [2500261]
Plan de estudios: Grau en Pedagogia [1211] ; Grau en Educació Social [827]Català
6 p, 110.1 KB

Anglès
6 p, 109.7 KB

Castellà
6 p, 109.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir