Nutrició [101821]
Granel Gimenez, Nina
Rodríguez Álvarez, José
Jiménez Pera, Miguel
Yuste Mateos, Victor Jose
Bayascas Ramirez, Jose Ramon
Baltrons Soler, Maria Antonia
Arreciado Marañón, Antonia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Nutrition
Título variante: Nutrición
Fecha: 2019-20
Resumen: Aquesta assignatura pretén formar al/la estudiant en les competències que necessiten les infermeres per poder oferir serveis assistencials de manera eficient i efectiva. Aporta els coneixements necessaris de bioquímica, nutrició i alimentació per poder ajudar a les persones a gestionar la necessitat d'alimentar-se consensuant i pactant l'alimentació equilibrada o la dieta terapèutica que necessiten segons la situació de salut, l'edat, el gènere, els factors socials i culturals. També aporta els coneixements bàsics sobre les dietes terapèutiques perquè la infermera pugui cuidar i facilitar els processos d'aprenentatge de les persones amb problemes de salut. Els coneixements d'aquesta assignatura es construeixen sobre les bases aportades per l'Estructura del Cos Humà, Funció del Cos Humà i Cultura, Societat i Salut. Els continguts teòrics d'aquesta assignatura s'imparteixen durant el segon semestre de primer curs i s'integren amb l'assignatura de Bases ètiques, gestió i qualitat de les cures infermeres mitjançant casos/problemes relacionats amb la necessitat d'alimentar-se. Aquesta necessitat es continua treballant amb les Bases Metodològiques de la Infermeria de segon curs. 1 Al mateix temps aquesta assignatura serveix de base teòrica per altres assignatures de cursos superiors com són: Farmacologia, Cures Infermeres a l'Adult I i II, Cures Infermeres Durant el Procés d'Envellir, Cures Infermeres a la Infància, Adolescència i a la Dona i Cures Infermeres en Situacions Complexes. Els continguts s'apliquen cursen els pràcticums.
Resumen: Esta asignatura pretende formar al estudiante en las competencias que necesitan las enfermeras para poder ofrecer servicios asistenciales de manera eficiente y efectiva. Aporta los conocimientos necesarios de bioquímica, nutrición y alimentación para poder ayudar a las personas a gestionar la necesidad de alimentarse, consensuando y pactando la alimentación equilibrada o la dieta terapéutica pertinente según la situación de salud, edad, género y factores sociales y culturales. También aporta los conocimientos básicos sobre las dietas terapéuticas para que la enfermera pueda cuidar y facilitar los procesos de aprendizaje de las personas con problemas de salud. Los conocimientos de esta asignatura se construyen sobre las bases aportadas por la Estructura del Cuerpo Humano, Función del Cuerpo Humano y Cultura, Sociedad y Salud. Los contenidos teóricos de esta asignatura se imparten durante el segundo semestre del primer curso y se integran con la asignatura de Bases Éticas, Gestión y Calidad de los Cuidados Enfermeros mediante casos/problemas relacionados con la necesidad de alimentarse. Esta necesidad se sigue trabajando con las Bases Metodológicas de la Enfermería de segundo curso. 1 Al mismo tiempo esta asignatura sirve de base teórica para otras asignaturas de cursos superiores como Farmacología, Cuidados Enfermeros en el Adulto I y II, Cuidados Enfermeros durante el Proceso de Envejecimiento, Cuidados Enfermeros en la Infancia, Adolescencia y en la Mujer y Cuidados Enfermeros en Situaciones Complejas. Los contenidos se aplican durante los prácticums.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Infermeria [2500891]
Plan de estudios: Grau en Infermeria [830]Català
7 p, 127.8 KB

Anglès
6 p, 108.6 KB

Castellà
7 p, 111.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2020-08-02   Favorit i Compartir