Biologia molecular de procariotes [101982]
Campoy Sánchez, Susana
García Fruitos, Elena
Aranda Rodríguez, Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Molecular Biology of Prokaryotes
Títol variant: Biología molecular de procariotas
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'una assignatura obligatòria en el grau de Genètica, que introdueix als estudiants en el coneixement de la Biologia Molecular de Procariotes. Aquesta assignatura és cabdal dins la formació de l'alumne ja que el/la capacita per a entendre el funcionament dels organismes procariotes a nivell molecular permetent a l'alumne comprendre el potencial dels microorganismes a nivell productiu així com les seves aplicacions pel desenvolupament d'eines genètiques. Els objectius concrets a assolir en aquesta assignatura es defineixen en els següents punts: Saber identificar a nivell molecular els mecanismes i processos microbiològics. Saber identificar l'estructura del material genètic procariota, conèixer els seus mecanismes de replicació i reparació així com la variabilitat organitzativa que aquests presenten i la relació existent entre aquests mecanismes i el cicle cel·lular. Reconèixer els factors que controlen l'expressió gènica en procariotes i a relacionar-los amb les condicions ambientals existents. Conèixer els diferents elements genètics existents en procariotes, la seva capacitat de distribució i els mecanismes de control de l'expressió dels gens que inclouen. Reconèixer les bases moleculars de la resistència a antibiòtics, els seus orígens, els sistemes de transmissió així com el impacte que tenen en els processos infectius. Comprendre el significat biològic y les aplicacions dels mecanismes de transferència genètica, dels sistemes d'immunitat i dels elements genètics presents en els microorganismes.
Resum: Los objetivos concretos a alcanzar en esta asignatura se definen en los siguientes puntos: Saber identificar a nivel molecular los mecanismos y procesos microbiológicos. Saber identificar la estructura del material genético procariota, conocer sus mecanismos de replicación y reparación así como la variabilidad organizativa que estos presentan y la relación existente entre estos mecanismos y el ciclo celular. Reconocer los factores que controlan la expresión génica en procariotas y relacionarlos con las condiciones ambientales existentes. Conocer los diferentes elementos genéticos existentes en procariotas, su capacidad de distribución y los mecanismos de control de la expresión génica. Reconocer las bases moleculares de la resistencia a antibióticos, sus orígenes, los sistemas de transmisión así como el impacto que tienen en los procesos infectivos. Comprender el significado biológico y las aplicaciones de los mecanismos de transferencia genética, los sistemas de inmunidad y de los elementos genéticos presentes en los microorganismos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]Català
5 p, 109.6 KB

Anglès
5 p, 105.2 KB

Castellà
5 p, 106.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-05, darrera modificació el 2019-09-20   Favorit i Compartir