Matemàtiques I [102345]
Gómez Pujalte, Maria del Mar
Baena Mirabete, Sergio
Bannikova, Marina
Bonet Bonet, Catalina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Título variante: Mathematics I
Título variante: Matemáticas I
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura de Matemàtiques I té també un paper anivellador, que ha de permetre a l'estudiant adquirir i consolidar els seus coneixements i habilitats per comprendre i manipular correctament els conceptes i eines matemàtiques bàsiques relatives a l'anàlisi d'una variable real. A més ha de poder plantejar i treballar, en l'entorn d'una variable, amb models i problemes senzills que tinguin components de l'economia i de l'empresa. Aquests coneixements, juntament amb els de Matemàtiques II, permetran a l'estudiant disposar de les eines necessàries per cursar les matèries més avançades, que requereixen de l'ús d'aquests instruments matemàtics. Per això, els objectius que es pretenen assolir són els següents: 1 Per això, els objectius que es pretenen assolir són els següents: 1. Familiaritzar a l'estudiant amb la formulació i el raonament matemàtic. 2. Introduir el paper de models matemàtics a l'economia i l'empresa. 3. Identificar i saber manipular les principals famílies de funcions. 4. Treballar amb derivades i resoldre límits de funcions d'una variable. 5. Entendre i saber determinar les propietats bàsiques que exhibeixen les funcions d'una variable. 6. Representar gràficament funcions d'una variable. 7. Resoldre problemes d'optimització en una variable. 8. Determinar i calcular primitives emprant les tècniques bàsiques d'integració.
Resumen: La asignatura de Matemáticas I tiene también un papel nivelador, que debe permitir al estudiante adquirir y consolidar sus conocimientos y habilidades para comprender y manipular correctamente los conceptos y herramientas matemáticas básicas relativas al análisis de una variable real. Además debe poder plantear y trabajar, en el entorno de una variable, con modelos y problemas sencillos que tengan componentes de la economía y de la empresa. Estos conocimientos, junto con los de Matemáticas II, permitirán al estudiante disponer de las herramientas necesarias para cursar las materias más avanzadas, que requieren del uso de estos instrumentos matemáticos. Por ello, los objetivos que se pretenden alcanzar son los siguientes: 1 Por ello, los objetivos que se pretenden alcanzar son los siguientes: 1. Familiarizar al estudiante con la formulación y el razonamiento matemático. 2. Introducir el papel de modelos matemáticos a la economía y la empresa. 3. Identificar y saber manipular las principales familias de funciones. 4. Trabajar con derivadas y resolver límites de funciones de una variable. 5. Entender y saber determinar las propiedades básicas que exhiben las funciones de una variable. 6. Representar gráficamente funciones de una variable. 7. Resolver problemas de optimización en una variable. 8. Determinar y calcular primitivas empleando las técnicas básicas de integración.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Grau en Economia [2501573] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [2501572]
Plan de estudios: Grau en Administració i Direcció d'Empreses [950] ; Grau en Economia [952]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 109.6 KB

Anglès
6 p, 108.3 KB

Castellà
6 p, 109.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2023-10-21



   Favorit i Compartir