Psicometria [102569]
Doval, Eduardo
Viladrich Segués, Maria Carme
Aliága Ugarte, Juan Martín
Angulo Brunet, Ariadna
Espelt, Albert
Penelo Werner, Eva
Garcia Rueda, Rebeca Pilar
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Título variante: Psychometrics
Título variante: Psicometría
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura "Psicometria" forma part de la matèria "Mètodes d'investigació i psicometria". S'imparteix en el primer semestre del tercer curs del Grau en Psicologia. És l'última assignatura de la matèria que es cursa. El les tres assignatures prèvies s'adquireixen els fonaments de la metodologia d'investigació i de la anàlisi de dades, des de la seva versió univariable fins la multivariable. Els objectius formatius de l'assignatura son: 1. Conèixer els texts normatius sobre l'ús i valoració dels instruments de mesura en Psicologia 2. Analitzar les propietats psicomètriques de les mesures psicològiques. 1 2. Analitzar les propietats psicomètriques de les mesures psicològiques. 3. Calcular e interpretar puntuacions obtingudes amb instruments de mesura en Psicologia. S'espera que al finalitzar l'assignatura l'estudiant sigui capaç de: 1. Conèixer estratègies pertinents per a avaluar la validesa i la fiabilitat de les puntuacions dels tests 2. Conèixer les característiques dels tests que determinen i afecten a la validesa i la fiabilitat de les seves puntuacions. 3. Interpretar correctament les puntuacions que ofereixen els tests. 4. Aplicar els criteris per a seleccionar els tests i les directrius per a utilitzar-los i adaptar-los. 5. Comprendre informes científics sobre les propietats psicomètriques de les puntuacions, amb l'objectiu de seleccionar tests per a un ús correcte. 6. Utilitzar correctament el vocabulari psicomètric Aquesta assignatura té un vincle d'Aprenentatge Servei (ApS) amb el Consejo General de la Psicologia de España. L'ApS és un compromís social de la universitat i a l'hora una proposta educativa a través de la qual l'estudiantat pot formar-se totparticipant en un projecte docent orientat a resoldre una necessitat real en una determinada comunitat (per més informació http://pagines. uab. cat/aps).
Resumen: La asignatura "Psicometría" forma parte de la materia "Métodos de investigación y psicometría". Se imparte en el primer semestre del tercer curso del Grado de Psicología. Es la última asignatura de la materia que se cursa. En las tres asignaturas previas se adquieren los fundamentos de la metodología de la investigación y del análisis de datos, desde su versión univariable hasta la multivariable. Los objetivos formativos de la asignatura son: 1. Conocer los textos normativos sobre el uso y valoración de los instrumentos de medida en Psicología. 2. Analizar las propiedades psicométricas de las medidas psicológicas. 1 2. Analizar las propiedades psicométricas de las medidas psicológicas. 3. Calcular e interpretar las puntuaciones obtenidas con instrumentos de medida en Psicología. Se espera que al finalizar la asignatura el estudiante sea capaz de: 1. Conocer estrategias pertinentes para evaluar la validez y la fiabilidad de las puntuaciones de los tests. 2. Conocer las características de los tests que determinan y afectan a la validez y la fiabilidad de sus puntuaciones. 3. Interpretar correctamente las puntuaciones que ofrecen los tests 4. Aplicar los criterios para seleccionar los tests y las directrices para utilizarlos y adaptarlos. 5. Comprender informes científicos sobre las propiedades psicométricas de las puntuaciones, con el objetivo de seleccionar tests para un uso correcto. 6. Utilizar correctamente el vocabulario psicométrico. Esta asignatura tiene un vínculo de Aprendizaje Servicio (ApS) con el Consejo General de la Psicología de España. El ApS es un compromiso social de la universidad y a la vez una propuesta educativa a través de la cual el estudiantado puede formarse participando en un proyecto docente orientado a resolver una necesidad real en una determinada comunidad (para más información http://pagines. uab. cat/aps).
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Psicologia [2502443]
Plan de estudios: Grau en Psicologia [954]Català
7 p, 116.0 KB

Anglès
7 p, 112.0 KB

Castellà
7 p, 113.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2021-06-17   Favorit i Compartir