Processos Psicològics: Memòria [102604]
Baqués Cardona, Josep
Sáiz Roca, Dolores
Mora Montserrat, Sergio
Pina Rios, Rocio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Títol variant: Psychological Processes: Memory
Títol variant: Procesos Psicológicos: Memoria
Data: 2019-20
Resum: En semestres anteriors s'han estudiat diferents processos psicològics inclosos percepció, atenció, motivació, emoció i aprenentatge. En aquesta assignatura s'estudien els sistemes, processos i tipus de representació de la memòria humana i la seva relació amb els processos estudiats anteriorment. Així doncs, ens proposem que en finalitzar l'assignatura l'estudiant sigui capaç de: 1. Comprendre les funcions de la memòria en el comportament humà, la seva importància, els mecanismes bàsics del seu funcionament i els diversos factors que poden incidir sobre la memòria. 2. Reconèixer els diferents sistemes, processos i formes de representació implicats en la memòria. 3. Relacionar el funcionament de la memòria amb els altres processos psicològics. 4. Identificar les implicacions dels mecanismes de memòria en alguns àmbits de la vida quotidiana com l'educació, la publicitat, la memòria de testimonis i l'envelliment. 5. Conèixer algunes aplicacions pràctiques que milloren els processos mnemònics: regles mnemotècniques i factors que milloren els processos de codificació, emmagatzemament i recuperació d'informació. 1.
Resum: En semestres anteriores se han estudiado distintos procesos psicológicos incluidos percepción, atención, motivación, emoción y aprendizaje. En esta asignatura se estudian los sistemas, procesos y tipos de representación de la memoria humana y su relación con los procesos estudiados anteriormente. Así pues, nos proponemos que al finalizar la asignatura el estudiante sea capaz de: 1. Comprender las funciones de la memoria en el comportamiento humano, su importancia, los mecanismos básicos de su funcionamiento y los diversos factores que pueden incidir sobre la memoria. 2. Reconocer los diferentes sistemas, procesos y formas de representación implicados en la memoria. 3. Relacionar el funcionamiento de la memoria con los otros procesos psicológicos. 1 4. Identificar las implicaciones de los mecanismos de memoria en algunos ámbitos de la vida cotidiana como la educación, la publicidad, la memoria de testigos y el envejecimiento. 5. Conocer algunas aplicaciones prácticas que mejoran los procesos mnemónicos: reglas mnemotécnicas y factores que mejoran los procesos de codificación, almacenamiento y recuperación de información.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Psicologia [2502443]
Pla d'estudis: Grau en Psicologia [954]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 117.2 KB

Anglès
7 p, 113.7 KB

Castellà
7 p, 115.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-05, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir