Morfologia I [102679]
Mayor Aparicio, Pedro Ginés
Carretero Romay, Ana
Fondevila Palau, María Dolores
López Béjar, Manel
López Plana, Carlos
Mateu de Antonio, Enric
Navarro Beltrán, Marc
Pumarola Batlle, Martí
Rabanal Prados, Rosa Maria
Ruberte París, Jesús
Nacher García, Víctor
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Morphology I
Título variante: Morfología I
Fecha: 2019-20
Resumen: La Morfologia I és una assignatura bàsica del primer curs que contribueix a aconseguir que l'estudiant conegui l'estructura i l'organització dels animals domèstics per a comprendre la funció dels òrgans, aparells i sistemes que conformen l'organisme animal, tant al llarg del desenvolupament de l'individu com en la seva etapa adulta. En concret, la Morfologia I se centra en l'estudi de l'embriologia general, dels teixits bàsics que formen l'organisme i de l'aparell locomotor. Les assignatures Estructura i funció del sistema nerviós, Morfologia II i Fisiologia complementen els continguts relacionats amb l'estructura i funció del conjunt d'aparells i sistemes del cos animal. Els objectius formatius de l'assignatura són: 1 Els objectius formatius de l'assignatura són: - Comprendre l'origen i l'organització de la estructura dels animals durant el seu desenvolupament, els conceptes bàsics dels mecanismes que controlen el seu desenvolupament embrionari així com l'etiologia i el significat de les anomalies del desenvolupament. - Comprendre l'estructura microscòpica de les cèl·lules i dels teixits com a base per a l'estudi dels òrgans que formen els animals domèstics. - Comprendre la forma, estructura, disposició i funció dels òrgans que componen l'aparell locomotor en les diferents espècies d'interès veterinari. - Utilitzar la terminologia embriològica, histològica i anatòmica de forma correcta i adequada. - Saber utilitzar el coneixement embriològic, anatòmic i histològic com a base per l'estudi d'altres matèries preclíniques i clíniques. - Accedir i utilitzar de forma autònoma i adequada les fonts d'informació embriològica, anatòmica i histològica.
Resumen: La Morfología I es una asignatura básica de primer curso que contribuye a lograr en el alumno la comprensión de la estructura, organización y función de los órganos, aparatos y sistemas que conforman el organismo animal, tanto a lo largo del desarrollo del individuo como en su época adulta. En concreto, la Morfología I se centra en el estudio de la Embriología general, de los tejidos básicos que conforman el organismo y del Aparato locomotor. Las asignaturas Estructura y función del Sistema nervioso, Morfología II y Fisiología complementan los contenidos relacionados con la estructura y función del conjunto de aparatos y sistemas del cuerpo animal. Los objetivos formativos de la asignatura son: 1 Los objetivos formativos de la asignatura son: - Comprender el origen y la organización de la estructura de los animales durante su desarrollo, los conceptos básicos de los mecanismos que controlan el desarrollo embrionario y la etiología y el significado de las anomalías del desarrollo. - Comprender la estructura microscópica de las células y los tejidos como base para el estudio de los órganos que forman los animales domésticos. - Comprender la forma, estructura, disposición y función de los órganos que componen el aparato locomotor en las diferentes especies de interés veterinario. - Utilizar la terminología embriológica, histológica y anatómica de forma correcta y adecuada. - Saber utilizar el conocimiento embriológico, anatómico e histológico como base para el estudio de otras materias preclínicas y clínicas. - Acceder y utilizar de forma autónoma y adecuada las fuentes de información embriológica, anatómica e histológica.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Veterinària [2502445]
Plan de estudios: Grau en Veterinària [955]Català
8 p, 120.3 KB

Anglès
8 p, 119.7 KB

Castellà
8 p, 119.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2021-06-12   Favorit i Compartir