Desenvolupament Organitzacional d'Institucions Educatives [103523]
Rodríguez Gómez, David
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Organisational Development in Educational Institutions
Títol variant: Desarrollo Organizacional de Instituciones Educativas
Data: 2019-20
Resum: Aquesta assignatura de tercer de la titulació de Pedagogia és la primera part de la Matèria de "Coordinació i gestió d'institucions educatives", i es complementa amb l'assignatura de "Direcció i lideratge d'institucions educatives". La primera té per propòsit situar als estudiants en els processos de canvi i millora de les Organitzacions, mentre que la segona es focalitza en el rol dels directius com a agents de canvi. Responen d'aquesta manera a l'objectiu general del títol, que fa referència a Dissenyar i desenvolupar projectes i processos d'intervenció en contextos formatius. També juntament amb l'assignatura "Direcció i lideratge d'institucions educatives" formen la base fonamentadora de la menció de 4rt "Gestió de la formació i d'institucions socioeducatives". Parteix dels fonaments que sobre organització i direcció de centres s'han desenvolupat en les matèries "Educació i contextos educatius", "Organització i els grups" i "Disseny, seguiment i avaluació de plans i programes". També cal considerar que aquesta assignatura i la matèria que la conté són complementàries a matèries de quart curs, com "Supervisió i inspecció educativa", "Avaluació de centres i professors" i "Gestió i desenvolupament de recursos humans en les organitzacions", orientades a iniciar-se en aspectes específics de l'especialització en organització, gestió i direcció d'institucions formatives. Els seus objectius són: 1. Comprendre i analitzar els factors que incideixen en el canvi organitzacional. 2. Identificar models de desenvolupament organitzacional. 3. Aplicar estratègies i instruments per al desenvolupament organitzacional. 4. Dissenyar intervencions per a la millora organitzativa. 1.
Resum: Esta asignatura de tercero de la titulación de Pedagogía es la primera parte de la Materia de "Coordinación y gestión de instituciones educativas", y se complementa con la asignatura de "Dirección y liderazgo de instituciones educativas". Mientras esta primera asignatura tiene por propósito situar a los estudiantes en los procesos de cambio y mejora de las Organizaciones, la segunda asignatura se focaliza en el rol de los directivos como agentes de cambio. Responden de este modo al objetivo general del grado de Pedagogía, que hace referencia a diseñar y desarrollar proyectos y procesos de intervención en contextos formativos. También junto con la asignatura "Dirección y liderazgo de instituciones educativas" forman la base fundamentadora de la mención de 4o "Gestión de la formación y de instituciones socioeducativas". Parte de los fundamentos que sobre organización y dirección de centros se han desarrollado en las materias "Educación y contextos educativos", "Organización y los grupos" y "Diseño, seguimiento y evaluación de planes y programas". También hay que considerar que esta asignatura y la materia que la contiene son complementarias a materias de cuarto curso, como "Supervisión e inspección educativa", "Evaluación de centros y profesores" y "Gestión y desarrollo de recursos humanos en las organizaciones", orientadas a iniciarse en aspectos específicos de la especialización en organización, gestión y dirección de instituciones formativas. Sus objetivos son: 1. Comprender y analizar los factores queinciden en el cambio organizacional. 2. Identificar modelos de desarrollo organizacional. 1 3. Aplicar estrategias e instrumentos para el desarrollo organizacional. 4. Diseñar intervenciones para la mejora organizativa.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Pedagogia [2500261]
Pla d'estudis: Grau en Pedagogia [1211]Català
8 p, 120.4 KB

Anglès
8 p, 119.0 KB

Castellà
8 p, 122.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-05, darrera modificació el 2019-09-09   Favorit i Compartir