Llengua Espanyola: Variació i Discurs Oral [103566]
de la Mota Gorriz, Carme
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Spanish: Variation and Oral Discourse
Título variante: Lengua Española: Variación y Discurso Oral
Fecha: 2019-20
Resumen: Amb l'assignatura es plantegen qüestions relatives a la llengua espanyola que permeten tant millorar la capacitat de comunicació com ampliar els coneixements lingüístics de l'estudiantat. Es pretén aconseguir que cada estudiant (a) disposi de coneixements i instruments que els permetin aprofundir en els factors que condicionen la variació en la llengua espanyola, (b) es familiaritzi amb els aspectes fonamentals de l'anàlisi del discurs i (c) disposi de la metodologia necessària tant per a poder analitzar discursos orals com per a desenvolupar les seves pròpies capacitats oratòries en situacions formals. En finalitzar el curs cada estudiant haurà après a: (a) tenir una visió global de la situació actual de l'espanyol, prenent en consideració les seves diferents varietats; (b) conèixer els principals recursos disponibles sobre l'espanyol; (c) dominar els aspectes més importants de la norma prescriptiva de l'espanyol; (d) raonar sobre els conceptes de variació, norma i estàndard; (e) conèixer els mecanismes bàsics que regeixen la construcció de textos orals i escrits en espanyol; (f) expressar-se oralment i per escrit en l'àmbit acadèmic de forma adequada i eficaç; (g) analitzar el discurs amb un enfocament lingüístic i comunicatiu; (h) estudiar les produccions lingüístiques des de la perspectiva de la pragmàtica; (i) conèixer les bases teòriques de l'oratòria actual; (j) emprar diversos tipus de material de suport i (k) realitzar una exposició oral formal enpúblic. S'haurà d'adquirir consciència del paper fonamental que, en qualsevol disciplina i àmbit laboral, exerceix l'ús correcte, adequat i reflexiu de llengua. Les produccions orals hauran d'estar ben estructurades, hauran de ser comprensibles, hauran de ser lingüísticament correctes i hauran de realitzar-se amb l'articulació clara, la pronunciació adequada i l'entonació pertinent, d'acord amb les necessitats del discurs oral formal. 1.
Resumen: Con la asignatura se plantean cuestiones relativas a la lengua española que permiten tanto mejorar la capacidad de comunicación como ampliar los conocimientos lingüísticos del estudiantado. Se pretende conseguir que cada estudiante (a) disponga de conocimientos e instrumentos que les permitan profundizar en los factores que condicionan la variación en la lengua española, (b) se familiarice con los aspectos fundamentales del análisis del discurso y (c) disponga de la metodología necesaria tanto para poder analizar discursos orales como para desarrollar sus propias capacidades oratorias en situaciones formales. Al finalizar el curso cada estudiante habrá aprendido a: (a) tener una visión global de la situación actual del español, tomando en consideración sus distintas variedades; (b) conocer los principales recursos disponibles sobre el español; (c) dominar los aspectos más importantes de la norma prescriptiva del español; (d) razonar sobre los conceptos de variación, norma y estándar; (e) conocer los mecanismos básicos que rigen la construcción de textos orales y escritos en español; (f) expresarse oralmente y por escrito en el ámbito académico de forma adecuada y eficaz; (g) analizar el discurso con un enfoque lingüístico y comunicativo; (h) estudiar las producciones lingüísticas desde la perspectiva de la pragmática; (i) conocer las bases teóricas de la oratoria actual; (j) emplear diversos tipos de material de soporte y 1 (j) emplear diversos tipos de material de soporte y (k) realizar una exposición oral formal en público. Se deberá adquirir conciencia del papel fundamental que, en cualquier disciplina y ámbito laboral, desempeña eluso correcto, adecuado y reflexivo de lengua. Las producciones orales tendrán que estar bien estructuradas, habrán de ser comprensibles, habrán de ser lingüísticamente correctas y deberán realizarse con la articulación clara, la pronunciación adecuada y la entonación pertinente, de acuerdo con las necesidades del discurso oral formal.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Humanitats [2502758]
Plan de estudios: Grau en Humanitats [1139]Català
7 p, 138.3 KB

Anglès
7 p, 119.9 KB

Castellà
8 p, 139.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2019-07-26   Favorit i Compartir