Pràcticum IV [103676]
Leyva, Juan
Mateo Viladomat, Enric
López Ruiz, Antonio Luis
Romero Aznar, Josefa
Fernandez Salafranca, Rosa Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Practicum IV
Título variante: Prácticum IV
Fecha: 2019-20
Resumen: Aquesta assignatura pretén que el/la estudiant aprofundeixi en la visió amplia de com l'entorn socioeconòmic i polític influeix en el model del sistema sanitari català i en la forma de gestió de la sanitat pública orientada a garantir la qualitat assistencial del centre d'atenció primària on realitza les pràctiques, tant si és una empresa pública com si no. El Pràcticum IV permet a el/la estudiant aplicar els coneixements teòrics, aprendre actituds i habilitats necessàries per oferir les cures infermeres avançades orientades a la salut de la comunitat. Les activitats permeten l'anàlisi dels diferents programes i serveis que ofereix el centre de salut en relació al perfil de la població de referència i les característiques mediambientals. Aquest pràcticum posa el seu èmfasi en la valoració, diagnòstic, intervenció i avaluació de les necessitats bàsiques. Per tant, el/la estudiant al finalitzar el període ha de ser capaç de: Descriure els problemes i necessitats avançades de salut de la població de l'àrea bàsica de salut i relacionar-los amb la cartera de serveis assistencials del centre. Descriure les funcions de la infermera del centre de salut. Aplicar el model de cures infermeres del centre assistencial orientat a persones per fomentar la promoció de la salut i la prevenció dels problemes de salut. Aplicar el model de cures infermeres del centre assistencial orientat a persones amb problemes de salut crònics de baixa complexitat, amb la finalitat d'oferir suport a l'autogestió i convivència amb la malaltia, tot potenciant l'autoresponsabilitat i l'autonomia. Aplicar la metodologia del procés de cures infermeres i la metodologia científica. Realitzar técniques i procediments d'infermeria. Seleccionar i aplicar estratègies per a la recollida d'informació a persones que necessitin millorar el seu estil de vida o restablir la seva salut. Interpretar les dades per valorar les necessitats de les persones ateses. Valorar les necessitats educatives de les persones ateses. Prioritzar les intervencions i l'avaluació de les mateixes. Fomentar la participació de les persones ateses per consensuar els objectius i els resultats a assolir. Realitzar les cures infermeres a persones aplicant les guies de pràctica clínica i protocols del centre assistencial. Avaluar les cures infermeres realitzades Autoavaluar el propi procés d'aprenentatge de forma honesta i realista. Determinar propostes de millora de la qualitat assistencial.
Resumen: Esta asignatura pretende que el / la estudiante tenga como punto de partida una visión amplia de cómo el entorno socioeconómico y político influye en el modelo del sistema sanitario catalán y en la forma de gestión de la sanidad pública orientada a garantizar la calidad asistencial del centro de atención primaria donde realiza las prácticas, ya sea una empresa pública como si no. El Prácticum IV permite a el / la estudiante aplicar los conocimientos teóricos, aprender actitudes y habilidades avanzadas necesarias para ofrecer los cuidados enfermeros orientadas a la salud de la comunidad. Las actividades permiten el análisis de los diferentes programas y servicios que ofrece el centro de salud en relación al perfil de la población de referencia y las características medioambientales. Este prácticum pone su énfasis en la valoración, diagnóstico, intervención y evaluación de las necesidades avanzadas. Por lo tanto, el / la estudiante al finalizar el período debe ser capaz de: Describir los problemas y necesidades básicas de salud de la población del área básica de salud y relacionarlos con la cartera de servicios asistenciales del centro. Describir las funciones de la enfermera del centro de salud. Aplicar el modelo de cuidados enfermeros del centro asistencial orientado a personas para fomentar la promoción de la salud y la prevención de los problemas de salud. Aplicar el modelo de cuidados enfermeros del centro asistencial orientado a personas con problemas de salud crónicos de baja complejidad, con el fin de ofrecer apoyo a la autogestión y convivencia con la enfermedad, potenciando la autorresponsabilidad y la autonomía. Aplicar la metodología del proceso de cuidados enfermeros y la metodología científica. Realizar técnicas y procedimientos de enfermería. Seleccionar y aplicar estrategias para la recogida de información a personas que necesiten mejorar su estilo de vida o restablecer su salud. Interpretar los datos para valorar las necesidades de las personas atendidas. Valorar las necesidades educativas de las personas atendidas. Priorizar los diagnósticos enfermeros. Fomentar la participación de las personas atendidas por consensuar los objetivos y los resultados a alcanzar. Realizar los cuidados enfermeros a personas aplicando las guías de práctica clínica y protocolos del centro asistencial. Evaluar los cuidados enfermeros realizadas Autoevaluar el propio proceso de aprendizaje de forma honesta y realista Determinar propuestas de mejora de la calidad asistencial. 2.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Infermeria [2500891]
Plan de estudios: Grau en Infermeria [830]Català
9 p, 125.6 KB

Anglès
8 p, 122.1 KB

Castellà
9 p, 124.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir