Instruments i Eines Digitals per a l'Estudi de l'Antiguitat [104192]
Alemany i Vilamajó, Agustí
Cortadella, Jordi 1960-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Digital Tools for the Study of Antiquity
Título variante: Instrumentos y Herramientas Digitales para el Estudio de la Antigüedad
Fecha: 2019-20
Resumen: El coneixement i domini d'uns mètodes i tècniques específics són necessaris per a tota investigació en Ciències de l'Antiguitat. L'assignatura Instruments i eines digitals per a l'estudi de l'Antiguitat vol proporcionar als estudiants, d'una banda, una orientació de caràcter general sobre les disciplines que tenen com a objectiu l'estudi de l'Antiguitat (en què consisteixen i com van sorgir), i, d'una altra, uns coneixements pràctics de caràcter metodològic per a cadascuna d'elles, amb especial atenció als recursos digitals i amb un enfocament essencialment pràctic. En l'àmbit de la Filologia, els estudiants s'aproparan a l'estudi crític dels textos i a l'evolució dels Estudis Clàssics des de l'Edat Mitjana fins a l'actualitat. Així mateix, hom tindrà oportunitat de conèixer els principals recursos de referència, tant bibliogràfics com digitals, per a l'estudi dels textos, el lèxic, la gramàtica i la literatura grecs i llatins. De la mateixa manera, pel que fa als estudis històrico-arqueològics, l'objectiu serà donar a conèixer la història de la disciplina i les principals corrents d'interpretació, obres de referència, revistes i repertoris bibliogràfics de cada període, amb especial atenció als recursos digitals, així com introduir l'estudiant en els mètodes propis de l'anàlisi històrico-arqueològica (heurística, crítica i síntesi).
Resumen: El conocimiento y dominio de unos métodos y técnicas específicos son necesarios para toda investigación en Ciencias de la Antigüedad. La asignatura Instrumentos y herramientas digitales para el estudio de la Antigüedad quiere proporcionar a los estudiantes, por un lado, una orientación de carácter general sobre las disciplinas que tienen como objetivo el estudio de la Antigüedad (en qué consisten y cómo surgieron), y, por otro, unos conocimientos prácticos de carácter metodológico para cada una de ellas, con especial atención a los recursos digitales y con un enfoque esencialmente práctico. En el ámbito de la Filología, los estudiantes se acercarán al estudio crítico de los textos y a la evolución de los Estudios Clásicos desde la Edad Media hasta la actualidad. Asimismo, se tendrá oportunidad de conocer los principales recursos de referencia, tanto bibliográficos como digitales, para el estudio de los textos, el léxico, la gramática y la literatura griegos y latinos. Del mismo modo, con respecto a los estudios histórico-arqueológicos, el objetivo será dar a conocer la historia de la disciplina y las principales corrientes de interpretación, obras de referencia, revistas y repertorios bibliográficos de cada período, con especial atención a los recursos digitales, así como introducir al estudiante en los métodos propios del análisis histórico-arqueológico (heurística, crítica y síntesis).
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Ciències de l'Antiguitat [2503702]
Plan de estudios: Grau en Ciències de l'Antiguitat [1389]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 112.4 KB

Anglès
5 p, 110.5 KB

Castellà
6 p, 112.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir