Democràcia i Ciutadania [42270]
Hernández Pérez, Enrique
Ostergaard-Nielsen, Eva
Galais Gonzàlez, Carolina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Título variante: Democracy and Citizenship
Título variante: Democracia y Ciudadanía
Fecha: 2019-20
Resumen: En molts sentits, la ciència política pot remuntar els seus orígens als intents de pensadors com Plató i Aristòtil d'acord amb els conceptes de democràcia i ciutadania a mesura que van sorgir a la poleis de l'antic grec, particularment a Atenes. Mentre que la democràcia liberal moderna funciona de manera bastant diferent del seu antic predecessor, les preocupacions normatives, teòriques i empíriques dels Ancians han continuat informant els debats moderns sobre la democràcia i la ciutadania, preocupats ja que són qüestions com ara el canvi de règim, la participació 1 sobre la democràcia i la ciutadania, preocupats ja que són qüestions com ara el canvi de règim, la participació política, drets ciutadans i acords institucionals. A més, altres qüestions, com ara les creixents demandes democràtiques dels ciutadans, s'han convertit en un element fonamental per als debats entorn del funcionament dels sistemes democràtics liberals. El propòsit d'aquest mòdul és, doncs, presentar alguns dels principals debats i enfocaments per entendre la democràcia i la ciutadania liberals, ja que s'han desenvolupat al llarg del temps a Occident i, per això, el mòdul es divideix en sis parts. La primera analitza les condicions socials, econòmiques i institucionals històriques que han permès que la democràcia liberal es desenvolupi i prosperi en alguns llocs i no en altres. La segona part tracta de la qualitat de la democràcia a nivell agregat. A la tercera, quarta, cinquena i sisena parts, explorem alguns dels reptes que enfronten els sistemes polítics democràtics contemporanis, com la corrupció, el rendiment econòmic, la migració externa, l'augment del populisme, l'increment del descontentament democràtic i els efectes dels mitjans digitals sobre la participació ciutadana. . Al final del mòdul, s'espera que els estudiants demostrin una comprensió completa d'un ampli ventall d'enfocaments teòrics, metodològics i empírics per a l'estudi de temes relacionats amb els conceptes de democràcia i ciutadania.
Resumen: En muchos sentidos, la ciencia política puede remontar sus orígenes a los intentos de pensadores como Platón y Aristóteles para llegar a un acuerdo con los conceptos de democracia y ciudadanía que surgieron en la polis griega antigua, en particular la de Atenas. Si bien la democracia liberal moderna funciona de una manera bastante diferente a la de su antecesora, las preocupaciones normativas, teóricas y empíricas de los Antiguos han continuado informando los debates modernos sobre democracia y ciudadanía, preocupados por cuestiones tales como el cambio de régimen, la participación política, Derechos de los ciudadanos, y arreglos institucionales. Además, otras cuestiones, como 1 participación política, Derechos de los ciudadanos, y arreglos institucionales. Además, otras cuestiones, como las crecientes demandas democráticas de los ciudadanos, se han convertido en fundamentales para los debates que rodean el funcionamiento de los sistemas democráticos liberales. El propósito de este módulo, entonces, es presentar algunos de los principales debates y enfoques para comprender la democracia liberal y la ciudadanía, tal como se han desarrollado a lo largo del tiempo en Occidente, y para este fin, el módulo se divide en seis partes. El primero analiza las condiciones históricas, sociales, económicas e institucionales que han permitido que la democracia liberal se desarrolle y florezca en algunos lugares y no en otros. La segunda parte trata sobre la calidad de la democracia a nivel agregado. En la tercera, cuarta, quinta y sexta partes, exploramos algunos de los desafíos que enfrentan los sistemas políticos democráticos contemporáneos, como la corrupción, el desempeño económico, la migración externa, el aumento del populismo, el creciente descontento democrático y los efectos de los medios digitales en el compromiso ciudadano. . Al final del módulo, se espera que los estudiantes puedan demostraruna comprensión profunda de una amplia gama de enfoques teóricos, metodológicos y empíricos para el estudio de temas relacionados con los conceptos de democracia y ciudadanía.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Ciència Política / Political Science [4313335]
Plan de estudios: Màster Universitari en Ciència Política / Political Science [1118]Català
7 p, 120.1 KB

Anglès
7 p, 121.2 KB

Castellà
7 p, 119.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2020-11-16   Favorit i Compartir