Integració numèrica d'equacions en derivades parcials [100121]
Calsina Ballesta, Angel
Artés Ferragud, Joan Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Numerical integration of partial differential equations
Título variante: Integración numérica de ecuaciones en derivadas parciales
Fecha: 2019-20
Resumen: Les equacions en derivades parcials (EDP's) són presents a la major part de models matemàtics dels processos físics. Com succeeix amb les equacions diferencials ordinàries, es disposa de fórmules tancades per a la seva solució en molt pocs casos. És per això que, en la pràctica totalitat de les aplicacions, es requereixen mètodes numèrics per a l'aproximació de les solucions. Aquesta assignatura és una introducció als mètodes numèrics per a la resolució d'EDP's. Se centrarà en el desenvolupament i anàlisi dels mètodes de diferències finites i elements finits per a les equacions "clàssiques" (transport, ones, calor i del potencial), tot i que es faran alguns comentaris sobre altres mètodes (com característiques i espectrals) i altres equacions.
Resumen: Las ecuaciones en derivadas parciales (EDPs) están presentes en la mayor parte de modelos matemáticos de los procesos físicos. Como sucede con las ecuaciones diferenciales ordinarias, se dispone de fórmulas cerradas para su solución en muy pocos casos. Es por ello que, en la práctica totalidad de las aplicaciones, se requieren métodos numéricos para la aproximación de las soluciones. Esta asignatura es una introducción a los métodos numéricos para la resolución de EDPs. Se centrará en el desarrollo y análisis de los métodos de diferencias finitas y elementos finitos para las ecuaciones "clásicas" ( transporte, ondas, calor y del potencial), aunque se harán algunos comentarios sobre otros métodos (como características y espectrales) y otras ecuaciones.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Matemàtiques [2500149]
Plan de estudios: Grau en Matemàtiques [777]Català
4 p, 102.3 KB

Anglès
4 p, 101.3 KB

Castellà
4 p, 105.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-02-27   Favorit i Compartir