Iniciació a la Física Experimental [100145]
Font Guiteras, Lluís
Domingo Miralles, Carlos
Gaug, Markus
Maggio, Camilla
Moreno Balta, Victoria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Introduction to Experimental Physics
Títol variant: Iniciación a la Física Experimental
Data: 2019-20
Resum: En aquesta assignatura es pretén que l'alumne: 1. Adquireixi uns coneixements i unes habilitats bàsics per a poder desenvolupar-se correctament en un laboratori. 2. Sàpiga interpretar els resultats obtinguts, veure quins són els fenòmens físics que hi ha darrera l'experiment i comprendre el procés que ha observat. 3. Sàpiga realitzar un experiment de forma correcta, adquirint les dades experimentals i obtenint els resultats amb les incerteses adequades. 4. Adquireixi uns coneixements bàsics de Probabilitat i Estadística. En finalitzar aquesta assignatura els estudiants haurien d'estar capacitats per: 1. Preparar la realització d'una pràctica. 2. Prendre dades correctament, en base a la metodologia adequada. 3. Recollir i tractar adequadament les dades experimentals. 4. Analitzar, interpretar i discutir els resultats obtinguts d'acord amb la fenomenologia de l'experiment. 5. Relacionar un fenomen observat amb la part de la física que correspongui per tal d'entendre'l. 6. Descriure de manera clara i ordenada la realització d'un experiment, quina fenomenologia hi ha al darrera, i explicar les conclusions que se'n poden treure. A més a més, es potenciarà l'adquisició de competències generals com ara: 1 1. Capacitat de participar críticament en una discussió i de treball en equip mitjançant la realització de pràctiques en grup. 2. Capacitat per a aplicar el mètode científic.
Resum: En esta asignatura se pretende que el alumno: 1. - Adquiera unos conocimientos y unas habilidades básicos para poder desenvolverse correctamente en un laboratorio. 2. - Sepa interpretar los resultados obtenidos, ver cuáles son los fenómenos físicos que hay detrás del experimento y comprender el proceso que ha observado. 3. - Sepa realizar un experimento de forma correcta, adquiriendo los datos experimentales y obteniendo los resultados con las incertidumbres adecuadas. 4. - Adquiera unos conocimientos básicos de Probabilidad y Estadística. Al finalizar esta asignatura los estudiantes deberían estar capacitados para: 1. - Preparar la realización de una práctica. 2. - Tomar datos correctamente, en base a la metodología adecuada. 3. - Recoger y tratar adecuadamente los datos experimentales. 4. - Analizar, interpretar y discutir los resultados obtenidos de acuerdo con la fenomenología del experimento. 5. - Relacionar un fenómeno observado con la parte de la física que corresponda a fin de entenderlo. 6. - Describir de manera clara y ordenada la realización de un experimento, qué fenomenología hay detrás, y explicar las conclusiones que se pueden sacar. Además, se potenciará la adquisición de competencias generales como: 1 1. Capacidad de participar críticamente en una discusión y de trabajo en equipo mediante la realización de prácticas en grupo. 2. Capacidad para aplicar el método científico.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Física [2500097]
Pla d'estudis: Grau en Física [1281]Català
5 p, 105.9 KB

Anglès
5 p, 104.8 KB

Castellà
6 p, 106.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-02-27   Favorit i Compartir