Història Contemporània d'Espanya II, de la Monarquia a la República [100343]
Rubi Casals, Maria Gemma
Ballester Muñoz, David
Rodrigo Sanchez, Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Modern History of Spain II, from Monarchy to Republic
Título variante: Historia Contemporánea de España II, de la Monarquía a la República
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura pretén facilitar a l'alumnat instruments i recursos adequats per tal de poder assolir un coneixement sòlid a l'entorn dels principals factors polítics, socio-econòmics i culturals que configuraren la societat espanyola i l'estat liberal el darrer quart del segle XIX i la primera meitat del XX, fins el final de la guerra civil del 1936-1939. Per tant, després d'una introducció referida al Sexenni Democràtic del 1868-1874, l'assignatura cobreix l'època de la Restauració borbònica, entre el 1875 i el 1931, inclosa la Dictadura de Primo de Rivera,i l'època tant de l'experiència democràtica de la Segona República, des del 1931, con la de la Guerra Civil del 1936-39. Caldrà, lògicament, incidir en la diversitat d'interpretacions i els debats historiogràfics més rellevants, sense oblidar la necessitat que l'alumnat consolidi un mínim coneixement factual i concret dels esdeveniments i les principals institucions polítiques i socials en ambdues èpoques, així com dels principals corrents socials i culturals, i l'evolució econòmica.
Resumen: La asignatura pretende facilitar a los y las estudiantes instrumentos y recursos adecuados para alcanzar un conocimiento sólido en torno a los principales factores políticos, socio-económicos y culturales que configuraron la sociedad y el estado liberal español durante el último cuarto del siglo XIX, la primera mitad del siglo XX, hasta el final de la guerra civl 1936-1939. En consecuencia, después de una introducción referida al Sexenio Democrático (1868-1874), la asginatura cubre la Restauración borbónica, de 1875 a 1931, incluida la Dictadura de Primo de Rivera, la experiencia democrática de la Segunda República y la guerra civil. Se incidrá en las diversida de interpretaciones y en los debates historiográficos más relevantes, sinn olvidar la necesidad de que el alumnado consolide un mínimo conocimiento factual y concreto sobre los acontecimientos y las principales instituciones políticas y sociales en ambas épocas, así como de las principales corrientes sociales y culturas, y la evolución económica.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Història [2500501]
Plan de estudios: Grau en Història [803]Català
6 p, 119.2 KB

Anglès
6 p, 113.1 KB

Castellà
6 p, 113.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-01-16   Favorit i Compartir