Iconografia [100541]
Bassegoda Hugas, Buenaventura
Abruña Marti, Heri
Ribas Valls, Nuria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Iconography
Título variante: Iconografía
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura, de formació bàsica, s'inclou dins de la matèria "Art" (30 crèdits ECTS). Els continguts de l'assignatura s'han plantejat a l'entorn de dos punts bàsics: I. Reconèixer la importància que la iconografia té com a disciplina instrumental de la història de l'art per tal de fer una adequada lectura de les imatges. II. Entendre que la iconografia esdevé l'eina complementària per a poder assimilar les fórmules d'expressió i el significat de les obres d'art estudiades a les altres assignatures. Objectius: - Capacitar l'estudiant per a reconèixer els cicles iconogràfics més habituals de l'art. - Aplicar els continguts teòrics de l'assignatura a la pràctica de l'anàlisi de la imatge. - Conèixer els recursos bibliogràfics propis de la disciplina. - Dominar els principals repertoris iconogràfics. - Plantejar la diversitat i la problemàtica de les imatges en les diferents cultures. - Domini d'una terminologia històrico-artística adequada. 1.
Resumen: 4. - Contextualización y objetivos formativos de la asignatura La asignatura, de formación básica, se incluye dentro de la materia "Arte" (30 créditos ECTS). Los contenidos de la asignatura han sido planteados en torno dos puntos fundamentales: I. Reconocer la importante que posee la iconografía como disciplina instrumental dentro de la historia del arte a fin de poder leer adecuadamente las imágenes. II. Entender que la iconografía deviene una herramienta complementaria al asimilar fórmulas de expresión y el significado de las obras de arte estudiadas en otras asignaturas. Objetivos: - Capacitar al estudiante para reconocer los ciclos iconográficos más habituales del arte. - Aplicar los contenidos teóricos de la asignatura en la práctica del análisis de la imagen. - Conocer los recursos bibliográficos propios de la disciplina. - Dominar los principales repertorios iconográficos. - Plantear la diversidad y la problemática de las imágenes en las distintas culturas. 1 - Dominio de una terminología histórico-artística adecuada.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Història de l'Art [2500239]
Plan de estudios: Grau en Història de l'Art [807]Català
6 p, 109.3 KB

Anglès
6 p, 108.8 KB

Castellà
6 p, 109.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-01-16   Favorit i Compartir