Estètica de la música I [100636]
Gregori Cifre, Josep Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Aesthetics of Music I
Additional title: Estética de la música I
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura proposa fer conéixer a l'estudiant les fonts del pensament musical des de l'Antiguitat Clàssica fins a l'Edat Mitjana, bo i oferint-li les eines metodològiques necessàries per a fer-ne una aproximació cognitiva amable i respectuosa amb la naturalesa de les fonts i el seu context filosòfic. 1. - Objectius - Reflexionar sobre l'origen de la música, la seva necessitat i les seves funcions - Reflexionar sobre el fenòmen universal de la inspiració - Conèixer els relats mitològics fonamentals relacionats amb la música - Accedir als paràmetres del pensament simbòlic i mitològic propi de les fonts de l'Antiguitat - Conèixer fonts fonamentals de filòsofs i tractadistes dels móns antic i medieval.
Abstract: La asignatura propone facilitar el acceso dell estudiantea las fuentes del pensamiento musical de la Antigüedad Clásica hasta el inicio de la Edad Media, mediante una aproximación cognitiva amable y respetuosa con la naturaleza de las fuentes y su contexto filosófico. 1. - Objectivos - Reflexionar sobre el origen de la música, su necessitat y sus funciones - Reflexionar sobre el fenomeno universal de la inspiración - Conocer los relatos mitológicos fundamentales relacionados con la música - Acceder a los parámetros del pensamiento simbólico y mitológico propio de las fuentes de la Antigüedad - Conocer fuentes fundamentales de filósofos y tratadistas de los mundos antiguo y medieval.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Musicologia [2500240]
Study plan: Grau en Musicologia [809]Català
6 p, 108.3 KB

Anglès
5 p, 106.6 KB

Castellà
5 p, 106.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-11-28   Favorit i Compartir