Patrimoni musical [100656]
Gregori Cifré, Josep Maria
Badal Pérez-Alarcón, Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Musical Heritage
Título variante: Patrimonio musical
Fecha: 2019-20
Resumen: Contingut i objectius L'assignatura té com a objectius fer conéixer les eines bàsiques per a la descripció dels fons musicals, i la seva aplicació en el tractament de les fonts manuscrites i impreses que es conserven en els arxius catalans. Aquesta assignatura té la virtut de posar a l'abast dels estudiants el repertori musical de compositors que encara roman ignorat i oblidat en nombrosos arxius i biblioteques del nostre país. Mitjançant el contacte directe amb les fonts, a través de pràctiques quinzenals, l'estudiant va prenent consciència de la immensa labor necessària per arribar a conèixer la història de la música catalana, sobre tot pel que fa als segles XVII, XVIII, XIX i XX. Objectius: 1. -Aprenentatge de les eines metodològiques necessàries per accedir als criteris de descripció detallada dels documents. Aplicació al fitxage de manuscrits i impresos. 2. -Aprenentatge dels criteris de classificació i ordenació del repertori conservat i tractat. 3. -Acés a les fonts del repertori musical de l'àrea catalana: localització, estat i programacions d'actuació. 4. -Promoure treball sobre fonts musicals inèdites (autors i repertori). 1 4. -Participar en la confecció d'inventaris analítics de fons musicals (manuscrits i impresos) de titularitat eclesiàstica, pública i/o privada. 5. -Fomentar la participació en l'elaboració de treballs de suport al coneixement i la difusió del patrimoni musical català.
Resumen: Las asignatura tiene como objetivo prioritario dar a conocer la herramientas básicas para la descripción de fondos musicales, así como su aplicación en el tratamiento de las fuentes manuscritas e impresas que se conservan en los fondos catalanes. La asignatura tiene la virtud de poner al alcance de los estudiantes el repertorio musical que aún permanece ignorado en archivos y bibliotecas de nuestro país. Mediante el contacto directo con las fuentes, a través de prácticas quincenales, el estudiante toma conciencia de la inmensa labor pendiente para conocer el desarrollo de la historia de la música catalana de los siglos XVII, XVIII, XIX i XX. 1. - Conocer las herramientas metodológicas necesarias para usar los criterios de descripción de documentos musicales. 2. - Aprendizaje de los criterios de clasificación y ordenación del repertorio tratado. 3. - Acceso a las fuentes del repertorio musical catalán: localización, estado y programaciones de actuación. 4. - Promover el trabajo sobre fuentes musicales inéditas (autores y repertorios) 5. - Particpar en la confección de inventarios de fondos musicales. 5. - Fomentar la participación en la elaboración de trabajos de soporte al conocimiento y difusión del patrimonio musical catalán.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Musicologia [2500240]
Plan de estudios: Grau en Musicologia [809]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 116.5 KB

Anglès
7 p, 114.3 KB

Castellà
7 p, 116.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2023-02-22



   Favorit i Compartir