Biocatàlisi [100764]
Biosca Vaqué, José Antonio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Biocatalysis
Additional title: Biocatálisis
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura Biocatàlisi es centra en l'estudi dels enzims, les seves propietats i aplicacions. El coneixement dels enzims és clau en el marc de la Bioquímica, Biologia Molecular i ciències relacionades, atès el seu paper com a catalitzadors de les reaccions biològiques i les aplicacions en els processos biotecnològics. L'assignatura analitza els enzims des de diferents perspectives: activitat, cinètica, mecanismes i aplicacions. L'objectiu general de l'assignatura és proporcionar els fonaments per a l'anàlisi, caracterització i ús dels enzims des de les perspectives de la recerca i de l'aplicació biotecnològica i biomèdica. Objectius concrets de l'assignatura: Coneixement de les característiques generals, classificació i mètodes d'assaig de l'activitat enzimàtica. Anàlisi de la cinètica enzimàtica i determinació i significat dels paràmetres cinètics. Coneixement de la inhibició enzimàtica i les seves aplicacions, especialment en el camp dels fàrmacs. Anàlisi del centre actiu i coneixement dels mètodes de caracterització. Anàlisi dels mecanismes enzimàtics i de regulació. Aplicacions biomèdiques i biotecnològiques dels enzims.
Abstract: Objetivos y contexto. La asignatura Biocatálisis se centra en el estudio de los enzimas, sus propiedades y aplicaciones. El conocimiento de los enzimas es clave en el marco de la Bioquímica, Biología Molecular y ciencias relacionadas, dado su papel como catalizadores de las reacciones biológicas y de sus aplicaciones en los procesos biotecnológicos. La asignatura analiza los enzimas desde diferentes perspectivas: actividad, cinética, mecanismos y aplicaciones. El objetivo general de la asignatura es proporcionar los fundamentos para el análisis, caracterización y uso de las enzimas desde las perspectivas de la investigación y de la aplicación biotecnológica y biomédica. Objetivos concretos de la asignatura: Conocimiento de las características generales, clasificación y métodos de ensayo de la actividad enzimática. Análisis de la cinética enzimática y determinación y significado de los parámetros cinéticos. Conocimiento de la inhibición enzimática y sus aplicaciones, especialmente en el campo de los fármacos. Análisis del centro activo y conocimiento de los métodos de caracterización. Análisis de los mecanismos enzimáticos y de regulación. Aplicaciones biomédicas y biotecnológicas de los enzimas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Biologia [2500250]
Study plan: Grau en Biologia [812]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 119.8 KB

Anglès
8 p, 116.1 KB

Castellà
9 p, 119.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-12, last modified 2023-02-20



   Favorit i Compartir