Diversitat funcional de microorganismes [100774]
Martínez Alonso, Maria Ramos
Llovet Pellejero, Maria Teresa
Ferrer-Miralles, Neus
Llirós Dupré, Marc
Corchero Nieto, José Luis
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Functional Diversity of Microorganisms
Títol variant: Diversidad funcional de microorganismos
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'una assignatura obligatòria de tercer curs del Grau de Biologia, que introdueix als estudiants en el coneixement bàsic de la diversitat procariota i vírica, fent èmfasi especial en les seves características estructurals, i ecofisiològiques, així com en la seva importància biotecnològica, i en la necessitat d'actualització constant d'informació a través de les bases de dades bibliogràfiques. L'objectiu principal de l'assignatura és proporcionar la formació bàsica per l'estudi de la diversitat microbiana, la fisiologia i el metabolisme dels principals grups de procariotes i de virus. Els objectius concrets de l'assignatura són els següents: 1. Conèixer la diversitat dels microorganismes procariotes i dels virus 2. Conèixer els principis de la taxonomia clàssica i molecular. 1 2. Conèixer els principis de la taxonomia clàssica i molecular. 3. Saber distingir les caracteristiques que defineixen els diferents grups taxonòmics, les seves particularitats estructurals, les seves caracterísitques ecofisiològiques i la seva importancia. 4. Saber com aplicar els coneixements estudiats per portar a terme la identificació i caracterització dels principals grups procariotes i vírics.
Resum: Se trata de una asignatura obligatoria del tercer curso del grado en Biología, que introduce a los estudiantes en los conocimientos básicos de la diversidad procariótica y vírica, con especial énfasis en sus características estructurales y ecofisiológicas, así como en su importancia biotecnológica, y en la necesidad de actualización constante de la información a través de las bases de datos bibliográficas. El objetivo principal de la asignatura es proporcionar la formación básica para el estudio de la diversidad microbiana, la fisiología y el metabolismo de los principales grupos de procariotas y víricos. Los objetivos específicos de la asignatura son los siguientes: Comprender la diversidad de los microorganismos procarióticos y de los virus 1 Comprender la diversidad de los microorganismos procarióticos y de los virus Comprender los principios de la taxonomía clásica y molecular. Saber distinguir las características que definen los diferentes grupos taxonómicos, sus particularidades estructurales, sus características ecofisiológicas y su importancia. Aprender a aplicar los conocimientos estudiados para llevar a cabo la identificación y caracterización de los principales grupos procarióticos y víricos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 120.4 KB

Anglès
9 p, 119.5 KB

Castellà
9 p, 121.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir