Fisiologia animal: neurofisiologia i endocrinologia [100807]
Armario García, Antonio
Giralt Carbonell, Mercè
Carrasco Trancoso, Francisco Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Animal Physiology: Neurophysiology and Endocrinology
Títol variant: Fisiología animal: neurofisiología y endocrinología
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura de Fisiologia: Neurofisiologia i Endocrinologia es programa durant el primer semestre del segon curs del Grau de Biologia i desenvolupa el coneixement integrat del sistema endocrí i del funcionament normal del sistema nerviós. Es fa particular èmfasi en el sistema nerviós de mamífer. L'adquisició de les competències bàsiques de l'assignatura permetrà a l'estudiant afrontar amb una base suficient l'estudi de la fisiopatologia i la comprensió dels mecanismes malalties que afecten al sistemes endocrí i nerviós dels animals i els humàns. Els objectius formatius generals de l'assignatura són: . Conèixer l Conèixer l'organització anatòmica del sistema nerviós. Identificar els diferents tipus cel·lulars que composen el teixit nerviós. Aprendre els conceptes bàsics de la fisiologia del sistema nerviós en estat de salut. Identificar els circuits i els mecanismes responsables de les principals funcions neurals, motores, sensorials i cognitives. Capacitar l'alumne per aplicar els coneixements adquirits en la deducció de les conseqüències de les alteracions patològiques del sistemes endocrí i nerviós. Adquirir les habilitats pràctiques necessàries per a la realització de tècniques funcionals freqüents en els camps endocrí i nerviós. 1.
Resum: La asignatura de Fisiología: Neurofisiología y Endocrinología se programa durante el primer semestre del segundo curso del Grado de Biología y desarrolla el conocimiento integrado del sistema endocrino y del funcionamiento normal del sistema nervioso. Se hace particular énfasis en el sistema nervioso de mamífero. La adquisición de las competencias básicas de la asignatura permitirá al estudiante afrontar con una base suficiente el estudio de la fisiopatología y la comprensión de los mecanismos enfermedades que afectan a los sistemas endocrino y nervioso de los animales y los humanos. Los objetivos formativos generales de la asignatura son: • Conocer la organización anatómica del sistema nervioso. • Identificar los diferentes tipos celulares que componen el tejido nervioso. • Aprender los conceptos básicos de la fisiología del sistema nervioso en estado de salud. • Identificar los circuitos y los mecanismos responsables de las principales funciones neurales, motoras, sensoriales y cognitivas. • Capacitar al alumno para aplicar los conocimientos adquiridos en la deducción de las consecuencias de las alteraciones patológicas del sistema endocrino y del nervioso. • Adquirir las habilidades prácticas necesarias para la realización de técnicas funcionales frecuentes en los 1 • Adquirir las habilidades prácticas necesarias para la realización de técnicas funcionales frecuentes en los campos endocrino y nervioso.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]Català
5 p, 105.8 KB

Anglès
5 p, 104.6 KB

Castellà
5 p, 104.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-02-27   Favorit i Compartir