Ecotoxicologia i contaminació [100818]
Domene Casadesus, Xavier
Castells Caballé, Eva
Ribas Artola, Àngela
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Ecotoxicology and Pollution
Título variante: Ecotoxicología y contaminación
Fecha: 2019-20
Resumen: La contaminació i els seus efectes nocius sobre els organismes vius, incloent-hi l'home, és un dels principals problemes ambientals actuals. L'abast d'aquest problema és global degut als processos de transport entre compartiments ambientals, afectant seriosament la salut dels ecosistemes i per tant la de la humanitat. Amb aquesta assignatura l'alumne identificarà els processos de contaminació i els seus efectes, alhora que serà capaç de decidir i utilitzar les tècniques de laboratori i de camp més adients per a avaluar-la en cada cas. Els objectius de l'assignatura, per tant, són que l'alumne desenvolupi les següents competències: a) Coneixements: identificar la química ambiental dels principals contaminants ambientals, així com els índexs que permeten avaluar de manera prospectiva o retrospectiva els potencials impactes de la contaminació, des dels efectes a nivell molecular fins a nivell d'ecosistema. b) Procediments: dominar tècniques de laboratori i de camp per a l'avaluació dels impactes de la contaminació, resoldre problemes i prendre decisions. c) Actituds: sensibilitzar-se i adoptar posicions crítiques en relació a les problemàtiques de contaminació.
Resumen: La contaminación y sus efectos nocivos sobre los organismos vivos, incluyendo el hombre, es uno de los principales problemas ambientales actuales. El alcance de este problema es global debido a los procesos de transporte entre compartimentos ambientales, afectando seriamente la salud de los ecosistemas y por tanto la de la humanidad. Con esta asignatura el alumno identificará los procesos de contaminación y sus efectos, al tiempo que será capaz de decidir y utilizar las técnicas de laboratorio y de campo más adecuadas para evaluarla en cada caso. Los objetivos de la asignatura, por tanto, son que el alumno desarrolle las siguientes competencias: a) Conocimientos: identificar la química ambiental de los principales contaminantes ambientales, así como los índices que permiten evaluar de manera prospectiva o retrospectiva los potenciales impactos de la contaminación, desde los efectos a nivel molecular hasta nivel de ecosistema. b) Procedimientos: dominar técnicas de laboratorio y de campo para la evaluación de los impactos de la contaminación, resolver problemas y tomar decisiones. c) Actitudes: sensibilizarse y adoptar posiciones críticas en relación a las problemáticas de contaminación.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Biologia Ambiental [2500251]
Plan de estudios: Grau en Biologia Ambiental [813]Català
5 p, 106.6 KB

Anglès
5 p, 105.9 KB

Castellà
5 p, 106.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-01-18   Favorit i Compartir