Valoració d'espècies i ecosistemes [100842]
Ribas Artola, Àngela
Ferrandiz Rovira, Mariona
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Evaluation of Species and Ecosystems
Título variante: Valoración de especies y ecosistemas
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura Valoració d'espècies i ecosistemes és una introducció als aspectes biològics de les avaluacions ambientals, enteses com a eina normativa per la detecció i possible correcció dels efectes antròpics sobre els sistemes biològics i ecològics. Els seus objectius són: i) formar a l'alumnat en els principals conceptes i mètodes aplicables en l'anàlisi crític, i realització d'estudis d'avaluacions ambientals de plans, programes i projectes; ii) introduir els principals conceptes i mètodes aplicables a les restauracions ecològiques. L'assignatura es planteja considerar l'avaluació en el seu doble aspecte d'activitat científica i d'avaluació ambiental normativa de plans, programes i projectes. Els objectius concrets són el següents: (1) Conèixer la legislació per la qual es regeixen les avaluacions ambientals. (2) Conèixer els diferents apartats dels que consten els diferents tipus d'avaluacions ambientals, i dels mètodes disponibles per a realitzar-les centrats en els seus aspectes biològics (espècies, hàbitats i ecosistemes). (3) Saber analitzar críticament una avaluació ambiental. (4) Conèixer les principals mesures mitigadores d'impactes que es poden utilitzar. (5) Conèixer els principis teòrics i els aspectes pràctics de les restauracions ecològiques.
Resumen: Esta asignatura es una introducción a la evaluación de los efectos de las acciones humanas sobre el medio natural, considerando esta evaluación en su doble aspecto de actividad científica y de evaluación ambiental normativa de planes, programas y proyectos. Sus objetivos generales son formar al alumnado en los aspectos biológicos de las evaluaciones ambientales, en los conceptos y en los métodos aplicables en las restauraciones ecológicas. También pretende introducir al análisis y a la realización de evaluaciones ambientales regladas. Los objetivos concretos son los siguientes: (1) Conocer los principios teóricos y los aspectos prácticos de las restauraciones ecológicas. (2) Entender losmétodos para detectar efectos de las acciones humanas sobre el medio natural. (3) Conocer los contenidos de las evaluaciones ambientales, los métodos disponibles para realizarlas en sus aspectos biológicos (especies, hábitats y ecosistemas), y la legislación aplicable. (4) Entender los impactos ambientales e introducir a los/alumnos/as a los procedimientos que ayuden en la toma de decisiones que minimicen el impacto abiental (5) Conocer las principales medidas mitigadoras de impactos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Biologia ambiental [2500251]
Plan de estudios: Grau en Biologia Ambiental [813]Català
7 p, 113.7 KB

Anglès
7 p, 112.5 KB

Castellà
7 p, 113.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2019-09-20   Favorit i Compartir