Laboratori integrat II [100979]
Martínez Alonso, Maria Ramos
Martí-Clúa, Joaquín
Martos Arias, Maria Soledad
Domenech, Josefa
Roquet Ruíz, Cristina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Laboratory II
Título variante: Laboratorio integrado II
Fecha: 2019-20
Resumen: Es tracta d'una assignatura obligatòria, nuclear del grau de Microbiologia, que introdueix als estudiants, conjuntament amb l'assignatura Laboratori Integrat I, en l'experimentació en un laboratori de Biologia. És per tant, una assignatura de pràctiques en la que es relaciona contínuament els conceptes científico-tècnics amb els pràctics. La destresa i els coneixements adquirits capacita a l'estudiant per cursar la resta d'assignatures pràctiques que conformen en grau de Microbiologia. Objectius de l'assignatura: Identificar al microscopi diversos teixits vegetals i els seus components cel·lulars i extracel·lulars. Saber aplicar tècniques bàsiques histològiques per a la diagnosi microscòpica. Manipular i preparar diversos materials vegetals i solucions d'assaig per calcular el seu potencial hídric 1 Manipular i preparar diversos materials vegetals i solucions d'assaig per calcular el seu potencial hídric Analitzar els diferents estats osmòtics de la cèl·lula respecte al seu entorn i determinar l'equilibri osmòtic Estudiar la importància de la llum en la reacció fotosintètica i veure com podem intervenir-hi artificialment Quantificar l'activitat d'una fitohormona i d'un enzim mitjançant un bioassaig Reconèixer les estructures fonamentals dels grups vegetals i la seva funció Desenvolupar la capacitat de descriure aquestes estructures fent servir un llenguatge científic Autoaprenentatge: sintetitzar els coneixements adquirits amb la compilació en equip d'una col·lecció de plantes Reconèixer les espècies de plantes clau per la seva importància: representants de grups evolutius, components del paisatge o per el seu valor econòmic Reconèixer la morfologia de Drosophila i conèixer el cicle vital i la citogenètica d'aquest organisme per tal de manipular-lo a nivell genètic. Experimentar els conceptes de genètica mendeliana (principis de la segregació, gens i al·lels, relació de dominància, tipus d'herència, conceptes de genotip i fenotip, recombinació) en l'elaboració d'un mapa genètic de tres marcadors, utilitzant Drosophila com a model. Emprar diferents tècniques citogenètiques de preparació i observació de cromosomes. Identificar cariotips normals i cariotips mutants, i aprendre a relacionar-los amb un fenotip determinat. Aplicar eines informàtiques de simulació per observar la dinàmica de la variació genètica en les poblacions. Utilitzar tècniques bàsiques d' extracció, manipulació i anàlisis d' àcids nucleics.
Resumen: Se trata de una asignatura obligatoria, nuclear del grado de Microbiología, que introduce a los estudiantes, conjuntamente con la asignatura Laboratorio Integrado II, en la experimentación en un laboratorio de Biología. Es por tanto, una asignatura de prácticas en la que se relaciona continuamente los conceptos científico-técnicos con los prácticos. La destreza y los conocimientos adquiridos capacita al estudiante para cursar el resto de asignaturas prácticas que conforman el grado de Microbiología. Objetivos de la asignatura: Identificar al microscopio diversos tejidos vegetales y sus componentes celulares y extracelulares. Saber aplicar técnicas básicas histológicas para la diagnosis microscópica. 1 Saber aplicar técnicas básicas histológicas para la diagnosis microscópica. Manipular y preparar diversos materiales vegetales y soluciones de ensayo para calcular su potencial hídrico Analizar los diferentes estados osmóticos de la célula respecto a su entorno y determinar el equilibrio osmótico Estudiar la importancia de la luz en la reacción fotosintética y ver cómo podemos intervenir artificialmente Cuantificar la actividad de una fitohormona y de una enzima mediante un bioensayo Reconocer las estructuras fundamentales de los grupos vegetales y su función Desarrollar la capacidad de describir estas estructuras utilizando un lenguaje científico Autoaprendizaje: sintetizar los conocimientos adquiridos con la compilación en equipo de una colección de plantas Reconocer las especies de plantas clave por su importancia: representantes de grupos evolutivos, componentes del paisaje o por su valor económico Reconocer la morfología de Drosophila y conocer el ciclo vital y la citogenética de este organismo con el fin de manipular a nivel genético. Experimentar los conceptos de genética mendeliana (principios de la segregación, genes y alelos, relación de dominancia, tipo de herencia, conceptos de genotipo y fenotipo, recombinación) en la elaboración de un mapa genético de tres marcadores, utilizando Drosophila comomodelo. Utilizar diferentes técnicas citogenéticas de preparacióny observación de cromosomas. Identificar cariotipos normales y cariotipos mutantes, y aprender a relacionarlos con un fenotipo determinado. Aplicar herramientas informáticas de simulación para observar la dinámica de la variación genética en las poblaciones. Utilizar técnicas básicas de extracción, manipulación y análisis de ácidos nucleicos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Microbiologia [2500502]
Plan de estudios: Grau en Microbiologia [816]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 111.8 KB

Anglès
6 p, 111.7 KB

Castellà
6 p, 112.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir