Genètica [100984]
Velázquez Henar, Maria Antonia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Genetics
Additional title: Genética
Date: 2019-20
Abstract: La ciència de la genètica estudia tot el que fa referència al material hereditari dels éssers vius; com es transmet a la descendència, com s'expressa i com varia i evoluciona en les poblacions. És una ciència fonamental que integra tots els nivells d'organització dels diferents organismes, des del molecular al poblacional i a l'evolutiu. L'assignatura de Genètica, de caràcter obligatori, està destinada a que els estudiants de primer curs s'introdueixin en els conceptes bàsics d'aquesta ciència per poder entendre i) les lleis de l'herència, ii) la seva base citològica i molecular i iii) la seva variació a nivell cel·lular i poblacional Els principals objectius d'aquesta assignatura són: La comprensió de les bases i els mecanismes de l'herència biològica; l'elaboració i utilització de mapes genètics; La interpretació de la variació genètica dins i entre les poblacions; La identificació de l'estructura del material genètic i la seva variabilitat organitzativa; Fomentar en l'alumnat la capacitat de raonar, interpretar i extreure conclusions mitjançant la resolució de qüestions, de problemes bàsics de genètica i/o mitjançant la discussió de textos científics.
Abstract: La ciencia de la genética estudia todo lo que hace referencia al material hereditario de los seres vivos; como se transmite a la descendencia, como se expresa y cómo varía y evoluciona en las poblaciones. Es una ciencia fundamental que integra todos los niveles de organización de los diferentes organismos, desde el molecular al poblacional y al evolutivo. La asignatura de Genética, de carácter obligatorio, está destinada a que los estudiantes de primer curso se introduzcan en los conceptos básicos de esta ciencia para poder entender i) las leyes de la herencia, ii) su base citológica y molecular y iii) su variación a nivel celular y poblacional. Los principales objetivos de esta asignatura son: • La comprensión de las bases y los mecanismos de la herencia biológica; la elaboración y utilización de mapas genéticos. • La interpretación de la variación genética dentro y entre las poblaciones. • La identificación de la estructura del material genético y su variabilidad organizativa. • Fomentar en los alumnos la capacidad de razonar, interpretar y extraer conclusiones mediante la resolución de cuestiones, de problemas básicos de genética y / o mediante la discusión de textos científicos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Microbiologia [2500502]
Study plan: Grau en Microbiologia [816]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 103.6 KB

Anglès
4 p, 103.0 KB

Castellà
4 p, 102.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-12, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir