Microbiologia [101025]
Llagostera Casas, Montserrat
Gaju Ricart, Nuria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Microbiology
Additional title: Microbiología
Date: 2019-20
Abstract: Es tracta d'una assignatura obligatòria, nuclear del grau de Microbiologia, que introdueix als estudiants en el món microbià, donant una visió general dels microorganismes, en connexió amb la resta d'éssers vius i amb els diferents ambients en els quals hi viuen. Aquesta assignatura, atès el seu caire introductori, dóna els conceptes i les competències més bàsiques referides a la Microbiologia, per tal que els estudiants puguin aprofundir en els següents cursos en la resta d'assignatures que formen part del nucli del grau de Microbiologia. Objectius de l'assignatura: Reconèixer a grans trets la diversitat microbiana i saber distingir les característiques que defineixen els diferents grups microbians. Identificar les diferents estructures, així com la composició de la cèl·lula procariota. Conèixer la versatilitat metabòlica dels diferents grups microbians, particularment la dels procariotes. Conèixer la variabilitat genòmica dels microorganismes i els principals mecanismes d'intercanvi d'informació genètica en procariotes. Reconèixer les principals relacions dels microorganismes amb els éssers vius i amb l'entorn físic que habiten. Conèixer el paper dels microorganismes en el desenvolupament de les societats humanes, així com les seves futures aplicacions. Saber realitzar càlculs bàsics per determinar paràmetres microbiològics. 1 Saber realitzar càlculs bàsics per determinar paràmetres microbiològics. Comprendre i saber aplicar tècniques bàsiques de laboratori per treballar experimentalment amb microorganismes.
Abstract: Se trata de una asignatura obligatoria, nuclear del grado de Microbiología, que introduce a los estudiantes en el mundo microbiano, dando una visión general de los microorganismos, en conexión con el resto de seres vivos y con los diferentes ambientes en los que viven. Esta asignatura, dado su carácter introductorio, da los conceptos y las competencias más básicas referidas a la Microbiología, para que los estudiantes puedan profundizar en los siguientes cursos en el resto de asignaturas que forman parte del núcleo del grado de Microbiología. Los objetivos concretos son: Reconocer a grandes rasgos la diversidad microbiana y saber distinguir las características que definen los diferentes grupos microbianos. Identificar las diferentes estructuras, así como la composición de la célula procariota. Conocer la versatilidad metabólica de los diferentes grupos microbianos, particularmente la de los procariotas. Conocer la variabilidad genómica de los microorganismos y los principales mecanismos de intercambio de información genética en procariotas. Reconocer las principales relaciones de los microorganismos con los seres vivos y con el entorno físico que habitan. Conocer el papel de los microorganismos en el desarrollo de las sociedades humanas, así como sus 1 Conocer el papel de los microorganismos en el desarrollo de las sociedades humanas, así como sus futuras aplicaciones. Saber realizar cálculos básicos para determinar parámetros microbiológicos. Comprender y saber aplicar técnicas básicas de laboratorio para trabajar experimentalmente con microorganismos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Microbiologia [2500502]
Study plan: Grau en Microbiologia [816]Català
7 p, 136.0 KB

Anglès
7 p, 128.3 KB

Castellà
7 p, 132.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-07-26   Favorit i Compartir