Finances públiques [101085]
López García, Miguel-Angel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: Public Finance
Títol variant: Finanzas públicas
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'una assignatura de 4rt curs, per tant de formació específica. L'assignatura proporciona els instruments necessaris per l'anàlisi econòmica de les diferents fonts d'ingressos del sector públic, essent els impostos la més important. L'anàlisi d'un sistema impositiu té dos vessants principals. D'una banda, en consonància amb els criteris d'eficiència i equitat, és necessari establir els principis que ha de cumplir un sistema fiscal, i en els que s'ha de basar tant el disseny com les propostes de reforma dels mateixos. D'altar banda, s'ha de analitzar qui soporta realment la càrrega impositiva. Els objectius formatius es poden sintetitzar en els següents: 1. Conéixer els diferents instruments de finançament del sector públic. 2. Tenir les coneixements necessaris per analitzar els efectes econòmics dels diferents impostos. 3. Poder fer una anàlisis crítica de les conseqüències, en termes d'eficiència i d'equitat de les principals figures impositives. 4. Poder avaluar adequadament les diferents alternatives de finançament del sector públic, seleccionant i justificant quin seria la més convenient en cada cas.
Resum: Se trata de una asignatura de 4º curso, y por tanto de formacion específica. La asignatura proporciona los instrumentos necesarios para el análisis econonómico de las diferentes fuentes de ingresos del sector público, entre las que sobresalen los impuestos. El análisis de un sistema impositivo tiene dos vertientes principales. Por un lado, de acuerdo con los criterios de eficiencia y equidad, resulta necesario establecer los principios que ha de cumplir un sistema fiscal, y en los que se ha de basar tanto el diseño como las propuestas de reforma de aquéllos. Por el otro, de ha analizar quién soporta realmente la carga impositiva. Los objetivos formativos se pueden sintetizar en los siguientes: 1. Conocer los diferentes instumentos de financiación del sector público. 2. Tener los conocimientos necesarios para analizar los efectos económicos de los diferentes impuestos. 3. Poder realizar un análisis crítico de las consecuencias, en términos de eficiencia y equidad, de las principales figuras impositivas. 4. Poder evaluar adecuadamente las diferentes alternativas de financiación del sector público, seleccionando cuál sería la más conveniente en cada caso.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència política i gestió pública [2500259]
Pla d'estudis: Grau en Ciència Política i Gestió Pública [1362]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 102.1 KB

Anglès
4 p, 101.6 KB

Castellà
4 p, 102.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir