Metodologia de l'anàlisi política [101104]
Medina Lindo, Lucía Esther
Bosch, Agustí
Rico, Guillem
Garcia-Muniesa, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Additional title: Political Research Methods
Additional title: Metodología del análisis político
Date: 2019-20
Abstract: El curs pretén ser una introducció a totes les etapes de la recerca en ciència política. El propòsit fonamental és facilitar les eines perquè l'alumne sigui capaç tant de produir coneixement a través de recerques originals, com d'avaluar críticament recerques d'interès polític d'altres autors. Així, el curs toca tots els aspectes necessaris per comprendre la lògica de la recerca politològica: les diferents maneres de produir coneixement, la formulació de preguntes i de respostes temptatives, el tractament dels conceptes, la recollida de dades i la seva anàlisi. Els objectius principals dels curs són: 1. Ser capaç de dissenyar i de desenvolupar una recerca que produeixi coneixement. 2. Ser capaç de transformar els conceptes en variables de manera vàlida i fiable. 3. Ser capaç d'aplicar les eines estadístiques adequades per variables categòriques i per variables numèriques, saber-les utilitzar i saber-les interpretar. 4. Ser capaç de transmetre de forma entenedora i precisa els resultats de la recerca duta a terme.
Abstract: El curso pretende ser una introducción a todas las etapas de la investigación en ciencia política. El propósito fundamental es facilitar las herramientas para que el alumno sea capaz tanto de producir conocimiento a través de búsquedas originales, como de evaluar críticamente investigaciones de interés político de otros autores. Así, el curso toca todos los aspectos necesarios para comprender la lógica de la investigación politológica: las diferentes maneras de producir conocimiento, la formulación de preguntas y de respuestas tentativas, el tratamiento de los conceptos, la recogida de datos y su análisis. Los objetivos principales del curso son: 1. Ser capaz de diseñar una investigación que produzca conocimiento. 2. Ser capaz de transformar los conceptos en variables de manera válida y fiable. 3. Ser capaz de aplicar las herramientas estadísticas adecuadas para variables categóricas y para variables numéricas, saber utilizarlas y saber interpretarlas. 4. Ser capaz de transmitir de forma clara y precisa los resultados de la investigación llevada a cabo.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Relacions Internacionals [2503778] ; Ciència política i gestió pública [2500259]
Study plan: Grau en Ciència Política i Gestió Pública [1362] ; Grau en Relacions Internacionals [1404]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 107.5 KB

Anglès
6 p, 107.2 KB

Castellà
6 p, 107.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-12, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir