Treball domèstic i vida quotidiana [101150]
Carrasquer Oto, Pilar
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Título variante: Domestic Work and Everyday Life
Título variante: Trabajo doméstico y vida cotidiana
Fecha: 2019-20
Resumen: L'enfocament de l'assignatura parteix de la perspectiva de gènere en els estudis sobre el treball. En concret, la matèria s'orienta a l'estudi d'aquelles parcel·les que el concepte de treball, construït sota la industrialització, oblida o no considera prou rellevants. En particular centra la seva atenció en l'anàlisi del Treball domèstic i de cura, i en el seu impacte en l'activitat laboral i en la vida quotidiana d'ambòs gèneres. L'objectiu bàsic de la matèria és posar de manifest: - en primer lloc, tots aquells subjectes, aquelles activitats, escenaris i imaginaris socials que tenen a veure amb aquest tipus de treball. - en segon lloc, tots els aspectes que expliquen la incidència del treball en la vida quotidiana, en les societats del benestar.
Resumen: El enfoque de la asignatura parte de la perspectiva de género en los estudios sobre el trabajo. En concreto, la materia se orienta al estudio de aquellas parcelas que el concepto de trabajo, construido bajo la industrialización, olvida o no considera suficientemente relevantes. En particular, la asignatura centra su atención en el análisis del Trabajo doméstico y de cuidados, y en su impacto en la actividad laboral y en la vida cotidiana de ambos géneros. El objetivo básico de la materia es poner de manifiesto: - en primer lugar, todos aquellos sujetos, aquellas actividades, escenarios e imaginarios sociales que tienen que ver con este tipo de trabajo. - en segundo lugar, todos los aspectos que explican la incidencia del trabajo en la vida cotidiana, en las sociedades del bienestar.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Sociologia [2500262]
Plan de estudios: Grau en Sociologia [1361]Català
7 p, 130.5 KB

Anglès
7 p, 129.5 KB

Castellà
7 p, 130.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2019-07-26   Favorit i Compartir