Educació, escola i territori [101160]
García Gracia, Maribel
Merino Pareja, Rafael
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Título variante: Education, School and Territory
Título variante: Educación, escuela y territorio
Fecha: 2019-20
Resumen: Abordar l'anàlisi de la realitat educativa d'un territori utilitzant els coneixements i eines d'anàlisi pròpies de la sociologia de l'educació i de la intervenció en polítiques socials d'àmbit local. Es procura, així, una aproximació aplicada dels marcs teòrics i conceptuals a la realitat sociopolítica de l'educació, tant a l'àmbit formal com no formal. Els objectius concrets són els següents: Saber aplicar els fonaments teòrics de la sociologia de l'educació i de les politiques d'educació a la diagnosi socio-educativa d'un territori concret. Reconèixer, en un territori local concret, les principals problemàtiques educatives com a síntesi de la mirada sociopolítica. Desenvolupar capacitat crítica sobre les problemàtiques educatives actuals. Comprendre l'origen, les conseqüències i els límits socials, legislatius i polítics que emmarquen la intervenció socioeducativa en l'àmbit local.
Resumen: Abordar el análisis de la realidad educativa de un territorio utilizando los conocimientos e instrumentos de análisis propios de la sociología de la educación y de la intervención en políticas socioeducativas de ámbito local. Se procura una aproximación aplicada de los marcos teóricos y conceptuales a la realidad sociopolítica de la educación, tanto en el ámbito formal como no formal. Los objetivos específicos son los siguientes: • Saber aplicar los fundamentos teóricos de la sociología de la educación y de las políticas de educación a la diagnosis socio-educativa de un territorio concreto. • Reconocer, en el ámbito local, las principales problemáticas educativas como síntesis de una mirada sociopolítica. • Desarrollar capacidad crítica sobre las problemáticas educativas actuales. • Comprender el origen, las consecuencias y los límites sociales, legislativos y políticos que enmarcan la intervención socioeducativa en el ámbito local.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Sociologia [2500262]
Plan de estudios: Grau en Sociologia [1361]Català
6 p, 127.0 KB

Anglès
6 p, 125.7 KB

Castellà
7 p, 127.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2019-07-26   Favorit i Compartir