Anàlisi antropològica del món contemporani [101249]
Ballestin Gonzalez, Beatriz
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Anthropological Analysis of the Contemporary World
Additional title: Análisis antropológico del mundo contemporáneo
Date: 2019-20
Abstract: Contextualització Aquesta assignatura pretén una aplicació dels àmbits temàtics de l'antropologia i de disciplines afins (especialment la sociologia), però des d'una perspectiva antropològica, a la comprensió de fenòmens i problemes socials contemporanis, emfasitzant les construccions socioculturals i la seva plasticitat tot enmarcant-les contextualment i temporalment a la nostra societat. Una part dels temes del programa poden variar d'un curs a l'altre segons l'interès per al desenvolupament dels objectius de l'assignatura. Objectius formatius Assolir els coneixements de les principals aportacions teòriques sobre els temes desenvolupats i, especialment, aconseguir una mirada crítica sobre la nostra realitat i els models culturals transmesos, "dominants" i "alternatius". De tal manera: L'alumne/a ha de ser capaç d'interesar-se críticament i entendre els fenòmens socioculturals del seu entorn i temps. L'alumne/a ha de ser capaç d'emprar una perspectiva disciplinar per a interpretar i explicar els fenòmens i problemes socioculturals contemporanis. L'alumne/a ha de ser capaç d'integrar fonts diverses no disciplinàries (premsa, narrativa, cinema documental i de ficció,. . . ) i d'interpretar-les des d'una perspectiva sociocultural mitjançant les teories disponibles.
Abstract: Contextualización Esta asignatura pretende una aplicación de los ámbitos temáticos de la antropología y de disciplinas afines (especialmente la sociología), pero desde una perspectiva antropológica, a la comprensión de fenómenos y problemas sociales contemporáneos, enfatizando las construcciones socioculturales y su plasticidad, y enmarcándolas contextual y temporalmente en nuestra sociedad. Una parte de los temas del programa pueden variar de un curso a otro según su interés para el desarrollo de los objetivos de la asignatura. Objetivos formativos Alcanzar los conocimientos de las principales aportaciones teóricas sobre los temas desarrollados, y especialmente, conseguir una mirada crítica sobre nuestra realidad y los modelos culturales transmitidos, "dominantes" y "alternativos". De tal forma: El alumno/a debe ser capaz de interesarse críticamente y entender los fenómenos socioculturales de su entorno y tiempo. El alumno/a debe ser capaz de utilizar una perspectiva disciplinar para interpretar y explicar los fenómenos y problemas socioculturales contemporáneos. El alumno/a debe ser capaz de integrar fuentes diversas no disciplinarias (prensa, narrativa, cine documental y de ficción,…. ) y de interpretarlas desde una perspectiva sociocultural mediante las teorías disponibles.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Antropologia Social i Cultural [2500256]
Study plan: Grau en Antropologia Social i Cultural [821]Català
8 p, 116.6 KB

Anglès
8 p, 115.0 KB

Castellà
8 p, 116.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-11-28   Favorit i Compartir