Introducció a la sociologia [101275]
Fernández González, Miquel 1976-
Rovira Martínez, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Introduction to Sociology
Títol variant: Introducción a la sociología
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu de l'assignatura és oferir una primera introducció als conceptes bàsics de la disciplina i a la perspectiva sociològica. No es pretén abordar totes les implicacions que té aquesta disciplina, sinó oferir les bases de la perspectiva sociològica per tal de poder analitzar els aspectes bàsics de l'estructura social i les desigualtats. Després d'una breu introducció a la perspectiva sociològica, marca de la disciplina, el programa se centra en primer lloc en el procés de socialització i les implicacions que té en la relació dialèctica individu-societat. En segon lloc, s'aborda els aspectes clau per a la comprensió de l'estructura social, vinculant-hi la qüestió del poder i del control social, a través dels pares fundadors de la sociologia: Marx, Weber i Durkheim. En tercer lloc, s'explica com els processos vinculats a la construcció social de la identitat estan immersos en estructures socials, de poder i de control. Finalment, s'exploren les grans qüestions actuals sobre l'estructura de desigualtats en el món global: el canvi en l'estructura de classes i la creació de noves formes d'identitat.
Resum: El objetivo de la asignatura es ofrecer una primera introducción a los conceptos básicos de la disciplina y la perspectiva sociológica. No se pretende abordar todas las implicaciones que tiene esta disciplina, sino ofrecer las bases la perspectiva sociológica para poder analizar los aspectos básicos de la estructura social y las desigualdades. Tras una breve introducción a la perspectiva sociológica, marca de la disciplina, el programa se centra en primer lugar en el proceso de socialización y las implicaciones que tiene en la relación dialéctica individuo-sociedad. En segundo lugar, se aborda los aspectos clave para la comprensión de la estructura social, vinculando la cuestión del poder y del control social, a través de los padres fundadores de la sociología: Marx, Weber y Durkheim. En tercer lugar, se explica como los procesos vinculados a la construcción social de la identidad están inmersos en estructuras sociales, de poder y de control. Finalmente, se exploran las grandes cuestiones actuales sobre la estructura de desigualdades en el mundo global: el cambio en la estructura de clases y la creación de nuevas formas de identidad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Antropologia social i cultural [2500256]
Pla d'estudis: Grau en Antropologia Social i Cultural [821]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 110.6 KB

Anglès
5 p, 108.4 KB

Castellà
5 p, 109.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir